Thursday, December 23, 2010

PMR 2010 - 2A jer

Salam readers. Alhamdulillah hari ni penantian semua student PMR dah pun berakhir, tahniah diucapkan pada semua yang telah berjaya dengan cemerlang. Pada cousin ana yg dpt 7A 2B tu pun tahniah yer...korang mmg teror la. Pada yg tak berapa berjaya, jangan kecewa yer.

Emm... sebut pasal PMR ni, ana teringat ana puna result, yup mmg ana x malu ngaku ana punya result masa tu cuma 2A 6B jer dan ana x pernah menyesal sebab takat itu jer kemampuan ana masa tu, walaupun  kebanyakan rakan2 ana terutamanya kawan baik ana dapat 8A skit pun ana x pernah frust, dan mereka pun x pernah nak bangga diri (tu yg bagusnya)...tp kesian juga kat kwn ana tu, dia x dpt pergi asrama penuh, sampai habis sekolah kami di sekolah yg sama (dia mmg best student, SPM pun gempaq dan dah jadi doktor pun dia.hihihihi)

Pada adik2 yg gagal tu...ana nak nasihatkan janganlah korang kecewa atas kegagalan dalam PMR, sebabnya gagal atau x cemerlang dalam PMR bukan bermakna hidup adik2 dah berakhir. Tp anggaplah ia sebagai permulaan satu kehidupan dan anjakan paradigma dalam hidup.

Oh ya just for sharing, adik2 ana pun x cemerlang mana pun dlm PMR, tp Alhamdulillah dlm SPM kami cemerlang & dah berjaya dalam hidup serta kerjaya...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!