Tuesday, December 21, 2010

Cinta Tak Kesampaian - Part 1

Salam...

Zaman sekolah adalah zaman terindah dan sangat berharga kan, kalu boleh nak putar masa balik zaman sekolah, kan..kan...XD

Tapi tu sume x boleh jadi kenyataan, mana boleh kita undurkan masa yerkk..tipu jer sume tu. Allah dah kata masa tak akan boleh berputar semula.. yg berputar terbalik hanyalah Matahari...Nauzubillah, tu tandanya Kiamat kalu matahari dah terbit dari barat.. Allah hu Akbar..

Bila mengimbau zaman sekolah, Ana rasa cam nak imbau masa zaman sek men (elelelee...time tu ada chenta2 monyet skit ekekekeke) Allah.. x baik ekk..

Bukan nak cerita apa pun, x ada yg boleh menimbulkan nafsu syahwat ker apa...cuma nak ceta cam ne Ana ni boleh  terjebak dlm chenta monnyyett tu. Kira bukan baik mana pun Ana ni, ye la zaman sekolah Ana bukan di dalam kategori chantik atau ramai peminat (emmm perlu ker?) tp minat kat org tu ramai la. Sapa la nak kat Ana ni, skema yer rakan2, garang dan gedebuk skit (tak baik kan, x hargai kurniaan Allah, Astagfirullah)

So kira time form 1 & form 2 tu, masa culture shock skit k, jiwa tgh mentah n muda, tp Ana x adalah buat benda2 tak elok. Dan Alhamdulillah, kawan n sahabat disekililing Ana time tu, semua yg membawa ke arah jalan yg benar (cehwahh, maksud me, bukan jenis yg kaki ponteng etc, sume kaki buku jer, derang pun dah jadi org2 pandai n keje bagus2, Alhamdulillah)

Yang paling Ana tak boleh lupa, masa Ana form 1, anak gatai nak pakai spec tu, konon2 cam rabun, (tp mmg mcm rasa x berapa nampak, kira articmatisme-tul ke eja tu? Kira silau la mata, nampak cam berbalam2 gitu) konon nak ubah imej..cam perasan cantik la time n harap ada org pandang la (Allah, apa niat Ana kan, x baik sungguh)..tp nasib baik x lama pakai kira ada la 2 thn jer kot rasanya (time tu pun abg senior yg ana minat dah habis skolah dah...huhuhuhu)

Masa tingkatan 2, ana skolah agama ie darjah khas kat johor tu, Alhamdulillah tamat dgn jayanya (kira boleh la cert tu laku utk jadi cikgu skolah agama kat jhr tu) Masa skolah tu, ana rasa seronok coz boleh berkenalan dgn ramai kakak2 n abg senior, bayangkanlah ana masa tu umur baru 14, tp rakan2 lain umur 15-17 thn, ada pula umur 20 thn, huuiii bukan senang nak dpt kawan ngan org yg lebih tua dari kita masa skolah tau, campur satu kelas lagi, tak mcm skolah Menengah, kan asing2..(Manalah semua kakak2 n abg2 tu yer...rindu pula kat kalian la, kalu kalian cam ana lagi ) Hah time ni, x ada cintan cintun (ehh cam ado jer, tp bukan cintan cintun rasanya, main abg2 angkat...skali cam terangkat plak...haaippp bukan angkat betul la...kiasan jer tau ;P )

Haiisshhh ado jer la...hihihi

To be Continue.... ;D

2 comments:

joegrimjow said...

hehe
nak imbau kenangan bersama hubby
best tu

asfiedaimpiana said...

hi joe, tq for visit..
ehehehe nak buat cam pakcik antu la..ada part-part..hehehe

bukan imbau ngan hubie..tp dgn x-bf, hehehehe, kalu hubie tau, dia pun nak buat dia nyer ceta ngan x-gf dia kot hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!