Wednesday, December 22, 2010

Cinta Tak Kesampaian - Part 2

Salam,

ADIK ANGKAT YANG TERANGKAT

Pasal abg angkat kat skolah agama tu, bukan la terangkat sangat pun, memula dia tu share ana pasal dia minat ada sorang kakak kat skolah tu, dia ceta ngan ana macam2 pasal kakak tu, begitu la begini la, ntah macam mana, ana jd tpt luahan hati dia pula...kebetulan dia pun abg senior kat skolah menengah ana. Lama2 ana pulak yg terangkat kat dia, sbb cam rapat, kami jumpa pun masa kat skolah agama jer (masa skolah tu hujung minggu sabtu n ahad, masa kat skolah menengah tak jumpa mana pun, masing2 sombong buat x brapa kenal)

Ada satu hari tu, dia bg surat kat ana, Masya Allah, surat dia punyalah berbunga2 sains fiksyen gitu (dia ni budak kelas sains), jadi surat dia bagi kat ana penuh dgn istilah2 sains n bahasa komik (surat tu ada ana simpan sampai sekarang, masa dpt tu baca dekat 2-3 kali br boleh nak faham apa yg dia cuba cakap...tp bukan lah ayat2 jiwang tau n tak ada maksud dia suka kat ana) dan kami berbalas2 surat...surat yg ana tulis pun rasanya cam berbelit2 bahasanya, (walau simple tp ana belit2kan hahahahaa)

Kami berkawan dekat 2 thn, sampai habis SPM, terus x tau mana. Ana igt masa hari ulangtahun ana masa ana form 3, dia bg sekuntum bunga ros plastik tp ada muzik (Masya Allah, Allah jer yg tau perasaan ana time tu, malu, blushing, suka n etc la) Korang jgn bayangkan yg he is so prince charming who give rose to the princess, maaf imiginasi korang silap, hihihihii..sebab dia bukanlah terlalu charming tp chubby kot hehehehe (tak kisahlah cam ne rupanya pun, janji makhluk Allah).Apalagi lepas dapat bunga tu, kecoh la hari ana masa tu, kena usik dgn rakan2. Bunga tu pula dia spray dgn minyak wangi, ala2 minyak atar kot, sebb bau dia mmg lama lekat, n bunga tu pun ada lagi (to my husband kalu baca, jgn marah yer..) even sume kenangan zaman2 skolah, rasanya ada lagi kat rumah mak ana kot, Insya Allah kalu x dibuang la..
Muzik pada bunga tu pun kalu tukar bateri bunyi lagi agaknya...
 
Hah ana baru teringat, masa time tu dia tingkatan 5 (kalu x silap) ada program usahawan kat sek menengah, dia ngan team dia akan jual burger, tiap2 hari jumaat ke selasa (lupa dah) dan ana dgn malu2 akan gi beli burger kat tpt dia jual tu, (aiishh x penah dpt free derr ;P) tp masa tu , ana masih minat kat brother yg ana admire dari form 1 lagi (masa ni ana form 3 dah) kira kami ni jarak usia 2 tahn.. jadi dtg beli tu nak tgk brother tu la, tp sampai ke sudah ana tak ada apa2 pun ngan brother yg ana admire tu.

Ana igt lagi masa besday brother yg ana admire tu ana bg hadiah kat dia, pas kat org tgh (ana jumpa DOB dia kat dlm buku log, persatuan yg kami join rasanya) tapi rupanya silap tarikh la terbalik gitu.. ana igt besday dia 9 Februari, rupanya 2 September (rasanya la kot no tu, kalu tak kira terbalik la 9hb 2 bukan 2hb 9) so brother tu terpinga la kot, dapat hadiah, hahahaha kelako jer la.

Apa jadi dengan dia agaknya kan? Ana mmg lost contact dgn dia lepas dia habis SPM, tp ana tau rumah diam no tel umah dia, penah juga ana n bestfren ana (sekrang dah doktor dah dia, tahniah la, tercapai juga cita2 dia) cuba hubungi dia, tp mak aii dia punya menjauhkan diri, gaya cam org ilang ingatan, tak kenal langsung dgn ana. Penah juga kami buat keje gila, naik motor lalu kat depan umah dia (ana yg bawa motor tu). Tp dia x ada, cuma tau dia masih tinggal situ la...

Baru2 ni jer terjumpa kat fb dan  kedua2 brother tu dah kawin, sorang dah beranak pinak, sorang dah kawin.

Hehehehee...ana senyum jer masa taip entri ni, kelakar kenang kenangan lalu tu, kalu empunya badan yg baca entri ni, ana minta maaf kalu tersinggung yer. Tak ada niat nak pelekeh kamu pun.

To be continue..part 3

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!