Friday, December 17, 2010

Cerita Cinta Bumi Kenyalang - Part VI

Salam readers...emm cerita tak habis lg ekk...actually bukan nak cerita apa nak share gambor jer...ekekekekeke

UiTM di HatiKu!!

Me di bawa gi kat sini, tempat biasa org datang utk cari UiTM (bukan universiti laa)




ni haa UiTM tuu


tu rege jer..tp me dapat brapa tau RM30 = 10 ekor, korang jgn x caya!!!
betul me x tipu, me beli kat bhgn luar pasar, dekat pintu tu, uols jalan terus jer then belok kiri, kat bhgn hujung tu ada jual, kalu kat dlm pasar tensen beb, byk sgt saingannyer..
Ce tgk ikan tu segar kan...mmg segar n fresh lg br garam..isi tebal
Ada setengah tempat tu, kering n kuning tu maknanya dah lama.
(Me br jer goreng td emm sedap n x masin sgt, fresh lg rasa beb..perrggghh ngenciss air liur hahaha)


Proses menggaram ikan terubuk



Pas tu kawan me bawa me gi cari MIDIN..tau tak apa tu MIDIN? Ialah sejenis sayur ie mcm paku pakis.. kawan me kirim, kalu x,tak gi cari juga..

Antara pasaraya yang me nampak dalam perjalanan nak pergi ke Batu 7, nak gi cari Midin punya pasal.


Me nak ke Batu 7, jalan ke Batu Kawa...




Ni lah tempat me nak gi cari MIDIN, kawan me kata kat sini murah skit, kalu kat pasar tadi tu mahal..bleh cecah RM 10/sekilo


Hah ni lah sayur MIDIN tu, mcm paku pakis... ;D


Ni pulak kawasan pasar tu, majoriti kawasan cina ni, so org cina byk meniaga kat sini



Ehemm..korang nampak ker tu? :P 
Ada jual yer kat sini, tp kawasannya di asingkan...eeeyyarrrkkk

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!