Friday, June 30, 2017

Telekung Berpoket, Berzip Yang Meletops

Assalamualaikum...

Walaupun dalam kita meraikan tahun masihi 2017, diam tak diam kita ni dah nak masuk Jamadilawal tak lama lagi pejam celik pejam celik nak masuk Ramadhan pula bulan Mei nanti, Insya Allah kalau panjang umur. 

Ni nak kongsi barang baik untuk kelengkapan ibadah muslimah, bukan masa bulan Ramadhan je, tapi guna untuk solat 5 waktu. Kalau pakaian kita kita boleh beli mahal-mahal sampai ribu2, apasalahnya sesekali kita beli yang mahal sikit pakaian untuk menghadap Allah tika solat 5 waktu tu kan. 

Pasal apa cakap macam tu, ni nak promosi telekung berzip @ berpoket ni...


 READY STOK....

TELEKUNG YG ADA POKET sesuai utk UMRAH,HAJI ,HADIAH,HANTARAN 
WARNA PUTIH SAHAJA  
Telekung BerPOKET Durrotul Nailah Menjamin Keselamatan Jemaah…ELAK PEROMPAK dan Solat Lebih KHUSYUK INSHAALLAH dgn Izin Allah 🤗
Assalamualaikum Jemaah yg di kasihi…Kami nak share ni.. Kenapa kita MESTI dapatkan Telekung BerPOKET Durrotul Nailah ? 


Telekung BerPOKET Durrotul Nailah adalah hasil cetusan idea selepas menyedari terlalu banyak kejadian MENCURI  sewaktu mengerjakan solat di masjid atau di surau.
Kami telah  menghasilkan satu inovasi baru pada telekung yang dilengkapi POKET BERZIP di telekung malah di kain pun ada juga… dan ianya sangatlah sesuai untuk menyimpan barang-barang berharga seperti wang, jam, telefon bimbit, cermin mata. 

POKET kecil ini juga amat berguna untuk menyimpan PASSPORT bagi mereka yang sedang mengerjakan HAJI DAN UMRAH
Istimewanyanya Telekung BERPOKET DURROTUL NAILAH :
 ✅Terdapat 2 POKET khas untuk menyimpan wang atau passport ,/IC di dada telekung dan juga di tepi kain
 ✅Hiasan renda sulam yang bermutu tinggi di telekung dan dibahagian di kaki kain 
 ✅ Material dari COTTON MILLENIUM SILK yang sejuk dan fabrik yang semakin lembut dan selesa selepas kerap kali dibasuh.
 ✅ 2 lapisan kain cotton berkualiti hingga melebihi ke paras dada dan dijahit sulam agar aurat terpelihara dengan dan patuh syarie
 ✅ Berciri eksklusif dengan harga mampu milik
  ✅Disertakan KOTAK yang eksklusif dan BAG yang menarik
 ✅ Melekap di muka dengan kemas dan mengikut bentuk muka si pemakai.
 ✅ Kain yang selesa dan labuh
 ✅ Tidak terlalu tebal dan tidak juga nipis.
 ✅ Tidak perlu risau di tiup oleh angin kipas
 ✅ Tidak perlu memakai anak telekung (anak rambut tidak akan terkeluar)
 ✅ Sangat sesuai untuk di jadikan hadiah dan hantaran.

KENAPA PRE ORDER? 
✅ Kerana Telekung Kami telah menjadi HOT SELLING setiap masa 
✅ Para muslimah telah mula mencari telekung sebagai persiapan ramadhan 
✅ Untuk persiapan umrah dan haji
✅ Boleh bayar ansuran 2x bayar - Jan & Feb 

Mencari SYARIAT supaya kelak sama-sama mendapat SYAFAAT.
JOM Indahnya Bersama Ilahi..
_________________________________________







Antara pilihan warna yang ada..

Ukuran dan saiz 



 Sulam terkini - sulam bunga melati..
Ok yang kali ini kain telekungnya juga ada poket berzip ya..

Jom2 order 😊😊



Wednesday, May 31, 2017

Kuih Raya 2017 - Biliciousseries

Assalamualaikum semua..

Hai semua meh kak nak buka album koleksi kuih raya dah ni...senang pilih sekarang or nak bayar 2x tau.

Tak payah tunggu bulan puasa dah baru nak order atau nak fikir kuih apa lagi..bulan puasa kita fokus pada amal ibadah je k.

Ok berita baik..berita baik...
Ni nak bagi tau sapa2 yang beli kuih #biliciousseries2017 dari akk yang bernilai RM150 dan ke atas, korang layak ye untuk sertai lucky draw dari akk. 

Hadiah yg ditawarkan apa dia?
1. Swaroski gift card value RM200
2. Philips fruit juicer value RM699

Hah korang rasa? Teruja tak? 

p/s - harga belian tidak valid utk yang jd agen or beli dari orang lain ya.. 

Jom2 cuci mata...order dibuka dari sekarang!! Tempoh akhir order 5 Ramadhan. Lepas tu bo layan yaaa..

Selamat mencuci mata!!


Kalau nak tgk lagi boleh pergi ke page Fb: pav's lover bakery 
Instagram: asfieda_pavslover 

Nak order? Roger akk melalui msg or whassup ya 

☎️ 0163165209
☎️ 0163165209
☎️ 0163165209

Monday, May 15, 2017

Jadi Tour Guide - Sayang Malaysia

Balik kerja khamis lepas, kita bawa orang kuantan pusing2 lawat putrajaya dan sekitarnya, kesian dia terperap dalam hotel sedap Le Meridian tu dan puas ukur jalan dalam Ioi City Mall tu..ahakss

Bawa panjat bukit depan ofis tu je, dekat taman shangrila tu..sambil tengok monumen yang dah terbiar tu 😓








Cayalah erfan, cookies achik pun bawa tidur ya..


Sunday, May 14, 2017

Saloma Bistro

Masa dinner Award Night di Saloma Bistro tu, tetamu dihidangkan dengan hidangan ala buffet. Alhamdulillah makananya sangat sedap (buat Ai yang pertama kali menjamu selera di Saloma Bistro) 

Ai Makan memang ikut tertib, dari appetizer sampaila dessert 😂😂

Jom cuci mata..



Sup daging berempah yang sangat sedap, pekat rempahnya dan empuk dagingnya

Nasi tomato bersama, ayam rendang, lamb shack stew, fish fillet, saute vegetable

Goreng pisang panas2 yang rangup, bersama beberapa manisan (agak kureng sikit bg kaki dessert mcm saya ni) 

Ni dia minuman terbaru dari yeos - jus hawthorn





Gala Dinner & Blogger Award 2017

Assalamualaikum semua, 

Semalam berkesempatan untuk pergi Gala Dinner & Blogger Award 2017 

Mak aii kerdil rasa duduk dikelilingi insan2 blogger yang hebat2. Yang surirumah macam www.atiehilmi.com pun ada. Nama je surirumah tapi masyukk..

Jom layan sedikit gambar yg dapat Ai snap. Terima kasih tak terhingga buat penganjur Denaihati.com tahniah!! 










Thursday, April 20, 2017

Majlis Bacaan Yasin & Doa Selamat Sempena Pertabalan Agung ke- XV

Assalamualaikum

Ada rezeki jemput ke hadir ke masjid putra, Putrajaya malam ni..kita imarah masjid dan meraikan Agung kita 😊




Tuesday, April 11, 2017

Marry Me..

Marry me..ooo marry me...
Terngia-ngia bait-bait lirik lagu Mark Adam kat telinga ni tau..

Tapi nak marry apa lagi, bini orang kan. Adus tak baik betul..ngeee

Bukan marry me la, tapi Mary Kay ni


Ai dah terkawin dan terjatuh chenta dengan cik Mary Kay ni.

Yela mungkin ada yang dah lama berkenalan dengan Mk ni, tapi Ai baru je berjinak-jinak setelah guna produk tu pada diri sendiri. Tak kenal maka tak cinta ye tak? 

Pasal apa banyak-banyak produk di pasaran MK juga jadi pilihan? Ini jawapan saya ye: 

1. Kerana sesuai dengan kulit yang kian menginjak ni tanpa kesan sampingan terutamanya alat make up dia yang letops tu 

2. Sebab semua produk MK adalah daripada bahan-bahan semulajadi dan tiada bahan kimia. 

3. Untuk alat make up - ia sejenis wuduk friendly - kenapa saya kata begitu? Sebab ianya mudah ditanggalkan. Dan waterbase

4. Kesan perubahannya boleh nampak dengan cepat - bagi produk botanical Mask 
Bukti diri sendiri ya, nampak tak sebelah tegang sebelah gedebeh tu 🙈
Pakai 5minit je kesan dah nampak. Jadi? 

Jomla bersama saya...kita cerita panjang lebar lagi..tak rugi 😊

Thursday, April 6, 2017

Madini's Barbeque Restaurant

I'm 
Anyeonghesayo 


Ke Korea kita hari ni..eh 
Tak la dekat Melawati je, new business building di laluan MRR2, kalau dari ampang sebelah kiri anda, kalau dari gombak sebelah kiri.

En suami belanja buffet hari ni. RM49/per head x termasuk GsT. 

Yang bestnya ni hah 

All the seafood, meats boleh makan berulang kali..😋😋😋

Pelayan yang akan serve, duduk bakar n makan...











Wednesday, March 15, 2017

Konvoi Berbasikal Wanita 2017 - Malaysia Book Of Record

Assalamualaikum, 

Hari Wanita Antarabangsa dah lepas 8 Mac 2017 lalu, tapi kemeriahan masih terasa-rasa.

Mana taknya dapat sertai kayuhan berbasikal beramai2 dan cipta sejarah dengan jumlah lebih kurang 11,400 penyertaan 😍😍

Gigih Ai pinjam basikal ofis untuk kayuh (memang ofis sediakan utk digunakan, bukan salah guna tau 😊) 


Ai join kayuhan 10km saja, nasib ada jiran comel kat belakang tu...lagi lah rasa gembira. Psstt kawan sebelah tu menang cabutan bertuah tv 32" tau. No pertama pula tu 😍


Bukti ye 😊



Sunday, January 22, 2017

Sahabat selamanya...








Selamat Ulangtahun Untukku

13 Januari 2017 

Berlalu sudah, meningkat lagi setakuk usia....syukur Alhamdulillah Allah masih beri kesempatan usia. Moga dirahmati dan diberkatinya 😊


Selamat Maju Jaya

19 Januari 2017 

Hari terakhir, hilang lagi seorang kawan merangkap teman sekerja. Nak sambung belajar ---> bakal PHD holder. 

Tahniah, selamat maju jaya Ho 

Hasil kerja tangan sendiri. Macam seronok pula buat ni 😊


Sedih sangat gayanya, mana tidaknya bos tersayang nak pergi kan...bila lagi dapat bekerjasama semula 😢😢

Terima kasih atas tunjuk ajar, nasihat dan panduan. Walaupun sekejap tapi amat bermakna




Tahukah Anda?


Siapa tahu pasal pencipta flush tandas? Tak tahu? Ai pun baru tahu 😆


Meh nak share tips guna tandas bagu yang selalu guna tandas awam tapi masih tak tahu fungsi untuk guna 😊



Grand Opening Jakel Senawang

Salam semua...

19 Januari 2017 lalu telah berlangsungnya pembukaan Jakel Senawang khusus untuk2 orang Negeri Sembilan.

Rezeki ai agaknya, kebetulan cuti untuk ziarah sorang sahabat. Dalam perjalanan ke rumahnya lalu depan Jakel. Meronta2 hati nak singgah, tapi kita dahulukan ukhwah. Balik dari sana, baru singgah. 
Rezeki Ai parking depan pintu masuk ye.

Suasana dalam Jakel 

Psstt nampak tak Ai nampak siapa? 😊

Menjeling, menjeling ku bertentang...
Mata kita sama memandang 😍😍😍

Bersama Datin - owner Butik Ariani 

Bersama Bella Dally - Duta Ariani. Comel orangnya 

Dah macam wartawan pula Ai sebab sama sibuk dalam PC Jakel Senawang ni 😆

Tengok tu Dato' tengah shooting untuk iklan Jakel --> nanti tunggula iklan keluar di tv3 

Bersama orang kuat Jakel 😍
Tahniah Dato' atas pembukaan Jakel Senawang 


Korang tunggu apa lagi, sila terjah Jakel Senawang dan lain-lain ye, sebab sekarang ni Jakel tengah promosi! 

Ai yang tak nak beli pun terjebak, kain harga RM148 - masa happy hour haritu hanya RM90 je! Mau tak meroyan ai beli 😁. Tu blum lagi lain-lain tawaran hebat yang diberikan. 

Bak kata Dato' "Ingat Kain Ingat Jakel" ❤️❤️









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!