Monday, December 20, 2010

Homestay @ Stay Home?



Salam readers.

Me rasa teruja sangattt dan gemmbiirraaa giler rasa nak lompat2  menari macam tarian balet kat atas tu ;D (Sebab x pandai le  me taruk pic tu hehehehehe). Buang tebiat apa? Tak la, sebenarnya hari ni me rasa lega coz planning me n my famili nak pergi vacation hujung minggu ni akhirnya terjawab sudah. Insya Allah. Uols nak tau, td dah la me penin kepala mencari hotel2 kat melaka, semua penuh beb....homestay jangan ceta le. Abis me 'geladah' website cari ceruk mana ada tpt utk stay...tp hampeh (Me geledah time rehat yer...) Maklumlah hujung minggu ni kan Krismas, then Melaka pula jadi tempat Sambutan Krismas Peringkat Kebangsaan, mau x penuh semua tpt, ceruk rantau orang booking. Sampai rasa frust. (Adik me pun sama penin, dia pun cari gak, tp penuh)

Memula kami adik beradik mmg plan nak stay sana after gi wedding our cousin, tp my mum kata x payah, so we just follow her, tup-tup last Sunday my sis cakap mak kata suh cari hotel coz nak bermalam kat sana...mau tak menggagau mencari, me telepon sales person hotel yg me ada, pun x dapat nak nolong weii.

Last2 me cuba tanya one of my fren yg duk Melaka...Alhamdulillah dia perkenalkan me dgn kak ak angkat dia yg baru nak buat homestay....so korang tengoklah sendiri yer:

MERAK HOMESTAY @ TAMAN MERAK MAS, BUKIT KATIL, MELAKA

Ni laa rumahnya, double storey. Yang terletak di Taman Merak Mas, Bukit Katil, Melaka
Rumah 4 bilik tidur, 3 bilik air yang fully furnish, boleh memuatkan 5 buah keluarga...
Dilengkapi air-cond di setiap bilik dan dapur memasak. Memang mcm rumah la...


 Ni pula ialah master bedroom...

Bilik ke 2, bilik-bilik lain pun sama juga..queen bed.


 Ruang tamu...tv plasma uols...pastu ada kerusi urut plak tu (hotel ada ker?) XP


 Ruang makan


Dapur...
 Ni pula taman mini yang ada di tepi rumah tu.. how nice isn't  it?



 Siap ada gazebo untuk bersantai


 Kolam ikan yang mendamaikan....


Taman mini....cantik tak? 
Kalu nak buat barbeque pun boleh dan dibenarkan...


So uols...macam mana, tertarik menarik dan da boom tak homestay ni? Me rasa bukan cam nak duduk homestay beb...tp cam nak STAY HOME jer kat situ...ekekekeke...
OOppss lupa pulak...korang mesti nak tau kan harga dia..korang agak2 la brapa agaknya harganya..kalu hotel mcm ni jer dah dekat RM500++ kan.. Yang ni korang agak brapa? Emmm salah....

Harga dia RM 300 jer beb semalam...memang berbaloi2!!!! 

So apalagi.....save your date n go to Melacca.

Kalu nak tau detail atau how to get the contact no, emm silalah email kat me ok (maaf x dpt nak bg contact no, coz me x minta kebenaran owner tu nak reveal the contact no.) asfieda_1313@yahoo.com

Cehh gaya me promote cam la me dah duduk kan, tak per nanti lepas dah duduk sana, me update lagi k.. Seronok nak duduk umah cantik ekekekekeke.....

Ekekekeke x sabar nyer....sengeh sampai cam ni sekali hahahahaa

Pssstt - Allah sentiasa membantu orang yang dalam kesusahan kan? Syukur Alhamdulillah, me sangat2 terhutang pada kawan me tu, Moga Allah sentiasa merahmati dia selalu. Amin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!