Monday, October 4, 2010

KAYA ~ JGN TIPU KLIK-KLIK

Assalamualaikum.

Hai ramai rupenyer nak jadi blogger kan, nape ek korang nak jadi blogger? Mungkin ada 1001 macam reason yang akan dijawab, meh me bg skit;
  1. Buat bisnees
  2. Create networking
  3. Tpt corat-coret, bergossip etc
  4. As a diary
  5. Tpt mempopularkan diri etc bla..blaa.blaa
  6. Nak kaya!! Mcm RedMummy, kak ina, Joegrimjow (sekadar menyebut beberapa nama yg aku tahu ler)
Nak jadi blogger tegar @ kaya bukan senang yer kawan2,(cam me ni yg baru nak bertatih n terhegeh2 blaja nak naikkan traffic,BW dah la kurang buat :P) kena banyak korban ie masa, idea, tenagan not forget to be creatif. DAN yang paling banyak blogger (baru macam me ni) tahu salah satu mediumnyer ialah membuat iklan, banyak dah yang tampal berbagai2 iklan kat blog utk naikkan rating n ESP ialah NUFFNANG, betul tak.

Tapi me dah terbaca kat blog NUFF, yang mengatakan ramai yang telah membuat penipuan @ FRAUD dengan cara begini;

Among some of the actions which constitute click fraud are;
- clicking on other bloggers’ ads and leaving a comment behind asking/hinting to the owner to click on their ads back
- asking for blog visitors’ help to click on the ads
- registering a large number of blogs and clicking on ads on each of them
- repeatedly switching to a different IP to click on own ads

Korang faham tak?..meh me tolong terjemah dgn ayat simple;
- klik iklan d blog orang dan tinggalkan komen (di shoutbox biasanya) minta owner blog klik iklan diorang plak.
-minta kat pengunjung blog supaya klik kat header iklan diorang cam ni..PLS CLICK,  (me pernah buat, me punya tulis ting..ting Fraud ker? )
-mendaftar @ buka akaun blog yg banyak semata-mata supaya dia bleh klik banyak guna akaun yg berlainan.
-selalu bertukar IP dan klik pada iklan sendiri..(korang igt NUFF x bleh trace ker?)

nak tahu lebih detail, DISINI

ooii kesannya bahaya tau, silap2 kena banned tuu..

Ok Sharing is caring.. :D

1 comment:

Bro Framestone said...

ada je tips untuk menjana pendapatan dari nuffnang..

tpi yang sellau jadi cam nie.. bile blogger tersebut masih baru dalam dunia blog n niat berblog sebab nk cari duit nuffnang je

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!