Monday, October 4, 2010

DOA ~ALLAH BIMBINGLAH AKU KE JALAN YANG BENAR~

Salam,

Hari ni stress + migrain + segala macam sakit otak terpaksa ditempuhi. Kan bagus kalu jadi housewife. Coz bukan takat duduk goyang kaki, tp bleh buat bisness online, dah trend sekrang, Bleh ikut hubie outstation slalu, boleh take care his health (my hubie x brapa sihat, perlukan pemantauan dan perhatian). OTak jiwa dan segala macam perkara yg sedang dialami sekarang x akan di alami rasanya. Hanya doa yang kupanjatkan

~ Ya Allah, Kau bimbinglah aku ke jalan yang benar, jalan yang Kau redhai, jalan orang-orang yang Solleh dan yang mematuhi perintahMu. Ya Allah, aku tak mampu berhadapan dengan pancaroba yang ada di depanku sekarang ini, berhadapan dengan Manusia-manusia yang berSETAN di hati, yang mementingkan periuk nasi dan kepentingan sendiri, yang menindas orang sesuka hati, yang memperlekehkan dan mempersendakan orang yang Benar, menafikan hak dan kedudukan yang Benar.
Ya Allah, Kau bantulah aku dan hamba-hambaMu yang sedang dizalami ini, dari Manusia-manusia Durjana itu, yang sedang bermaharajalela, berSETANKAN raja dihati, tanpa memikirkan hak-hak insan lain yang nyata lebih berhak.
Ya Allah, aku tak mampu untuk berbuat apa, hanya insan lemah yang dirinya ditindas, suaranya ditenggelamkan dalam tawa hilai Manusia-Manusia itu.
Ya Allah, aku hanya pekerja yang sedang bertatih untuk menimba ilmu, tapi bukan ilmu yang sesat, bukan ilmu yang akan hanya menguntungkan poket sendiri, tapi ilmu di jalan yang benar. Berbakti untuk mereka-mereka yang berhak dan kerjanya terbela.
Ya Allah, aku tak punya networking yang kuat @ tinggi untuk menghubungi orang atasan, untuk membela kebenaran. Aku hanya ada KAMU sebagai NETWORKINGku.
Ya Allah hanya Kau tempat kuluah, tempat ku pohon agar kebenaran terserlah, yang mungkar dimusnah. Moga kerja menjadi ibadat dan bukan maksiat.
Ya Allah Kau bimbinglah aku dan hamba-hambaMu yang dizalami ini ke jalan keredhaanMu..Amin, Amin Ya Rabbal Alamin~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!