Thursday, November 11, 2010

Naper ler Idup Nak Dengki je?

Salam...aMboii2 x nak zz ker?

Jap arr wat satu n3 lagi, dok ngah smgat kang (nape tetiba slang alih beserah ni?) ni gegara bc blog member tpt lama le si ELAJS, terus tertukar slang plak. Tak per arr, windu plak nak cakap sana. Kalu kecek  ngan member kat kuantan tu, kompom slang timur tu timbul, kalu dak, takder nyer nak bunyi pun.
Td masa tgh tgk n3 lelama si Ela ni, jeles plak me tgk keseronokan derang, siap gi main boling tu dgn team daerah lain. X ada pun kes busuk hati n dengki (ada gak tpt yg ada  beb, tgk tpt la)

Tp serius n jujur me katakan, time me merantau keje kat kuantan tu seronok jer, walau me org luar tp ikatan  n hubungan antara staff okey jer (ada pun sorang tu jer yg lain mcm, tp berjaya dipatahkan....heheheheh pakatan berjaya...hahahahaha)

Tp kat tpt baru ni...Nauzubillah, stress + tensen beb. Maha (sori to use dis word..nak describe betapa worst sikap tu) PENDENGKI  + BUSUK HATI...teramatlah banyak n pelbagai cara dilakukan utk 'Mengusir' keluar sesapa yg derang x berkenan, bab2 kipas, sapu buntut ke dan yg sewaktu dengannya tak usah cakapla, x ada harmoni langsung di antara sesama pekerja (me pun dah termasuk org yg di'aim' tau) (teruk ngat ke me ni?, heii x caya gi tanya kat tpt keje lama tu, brapa byk musuh me dah buat? brapa byk org me dah gaduh, ada ke? Bukan nak cakap besar la, tp seigt me, me tak penah pun cari pasal ngan sesapa) tapi kat tpt ni, jgn kata me dibuat musuh, sesapa saja yg nak betulkan kebenaran tunggu le saat kehancuran derang..(adakah me seterusnya? Nauzubillah).

Apa korang igt korang besar ngat ke Kuasa tu? Allah Maha ADil dan Berkuasa, Tiba Hari PEmbalasan, korang tunggu jer la, doa orang-orang teraniaya makbulkan?

Maklumlah kami ni macai n pencacai jer, tak dipandang mana keluhan n  aduan-aduan yg dibuat, pandangan dan pendapat x diterima, "Kau Kuli AKu BOs ada Faham?" gitu lah gayanya..

Macam mana nak maju n kehadapan..kalau dah sikap -ve tu sentiasa ada je dgn orang, patutnya support each other, ni tau SApi punya Susu Lembu dapat Nama tau!!

Pssstt - tetiba n3 emo ni nape? Me jeles ngan Ela coz dia main bowling...wuahahaaaaaa

3 comments:

Mama Zharfan said...

sabar yer as..kat mana2 pun ada manusia perangai yg ntah apa2..huh

mama tisya said...

dlm hidup kita mmg tkleh lari dr org keliling yg ada sifat dengki & busuk hati...lumrah kehidupan kn

asfiedaimpiana said...

Kak suzie - mmg tgh sabo, lgpun x bleh buat apa2 x ada kuasa
Mama tisya- tp kalu dah melampau sgt, patut kuar jgk tpt org lain plak, dah lama sgt terkurung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!