Monday, November 1, 2010

Ade Mak Kesah?

Salam...

Emmm neway tak terlambat rasanya nak ucapkan tahniah pada Negeri Kelantan yang telah memenangi Piala Malaysia last Saturday. Akhirnya setelah berhempas pulas, memerah keringat berjaya gak derang memenangi piala yg menjadi rebutan tu u.

Pada bloggers kelantan korang mesti suka gilerr kan...hihihihii

Sebut pasal bola ni, me mmg angin satu badan beb. Yer arr kat Wall FB me ada ler membuat teguran tentang sikap penonton yang membuat sampah sarap yang begitu ketara kelihatan masa perlawanan tu kan (uols pun tahu sapa) me tulis tidak la menyebut sesapa, sekadar meluah rasa kerana sikap masyarakat kita yg masih x berubah, adaler 2-3 'status' gak me update. Semua berkisar pada sampah sarap yg me lihat time perlawanan bola tu.

Yang me nak cerita ni, adalah seorang kawan tu dia siap boleh kondem me secara terang2an lg kat wall dia pasal tak puashati dengan me punya status, ok fine, status tu hak peribadi masing2 kan, lantak pi la apa nak tulis pun, janji jgn mention nama sesapa atau ditujukan khas buat sesapa, ni dah la dia x puashati kat me, siap boleh pulak ada mak nenek ni tukang 'simbah minyak pada api' tu, menambah perasa pada komen kawan me yang x puashati kat me tu, tau la x puashati, x payah la nak kutuk orang terang2 kan. Me pun tak ada komen apa sekadar baca jer (nak ma***s kalu me komen, kang x pasal2 bergaduh besar dlm FB)

Emm lantaklah kau labu...

Bak kata kawan me: 
"Biar kalah bertanding tapi menang budi bahasa!"

3 comments:

mama tisya said...

tu la kt fb ni kalo slh ckp mula la nk gado tp tkpyh la nk jd batu api lg kn..lantak la die

asfiedaimpiana said...

Itu la pasal, fanatik x kena tpt...
Tp susah jalu ada si bt api sbg penambah..
Ee ikut bengang cam nak balas balik tp diamkan jer, ikut ht nak remove je

mama tisya said...

remove je tk pn blok dr bc wall asfieda tu..kita kt fb tu pn ada gk kita remove/blok..nyampah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!