Wednesday, November 10, 2010

Makan=Gemuk ?

Salam uols...

Syyhhhh, me guna Mac Pro hubie ni..curik2 pakai coz dia dah tido ;P
Lappy me rosak la pulak kena virus, ni sume pasal me download paint.net (ada sesapa tau pasal program ni? gara2 benda tu le lappy tetiba ada 'security' program muncul, puas dah godak n godek dia x mo padam @ hilang, hubie pun x tau nak buat mcm ne...aaiisshh kacau betul la)

Kalu ikut hati dah nak tido dah ni, tp tak boleh coz perut se'eh (sey eh = penuh sgt) byk ngat makan malam ni. Mana tak nyer hubie rajin belikan nasi air, dia dah makan sblm maghrib (me belum makan lagi), pastu lepas maghrib dia suh me masak plak, lauk simple jer ie sardin + telur dadar + ikan bilis goreng = sedap :D

Then sambil lipat kain baju + tgk lappy + tgk tv (wah byk nyer bende nak buat) tetiba teringat nasi air yg ada 1 bekas lagi tu, nak simpan ke makan? so me decide nak makan coz kalu simpan nanti terbuang je la jawabnyer.

Rasanya badan ni dah naik, sendiri pun rasa x selesa apatah lag baru2 ni hubie ada tegur yg dia tgk badan me dah naik. EMmm what to do? bukan x beringat, tp duduk berdua ni bila bab makanan tu yg masalah, hubie me jenis yg x suka makan lauk bermalam @ makan skit, tp kekadang kami beli lauk cukup2 jer utk 2 org, tp tup-tup masih ada balance lagi, nak simpan utk esok gerenti nanti me buang juga {coz me pun dah x lalu makan, dan byk kali dah jd mcm tu, sedih jer tgk makanan kena buang tau ;( }
So dari terbuang baik me makan, walaupun kadangkala dah rasa penuh, tp kerana rezki x nak dibuang (melainkan dibuang hampasnyer tuttt ;P) so badan pun bagai dipam-pam la...huhuhuhuhu

gumuk ke me?
ni kira yg paling panas dari oven la..masa adik me kawin hari tu, 
color biru putih theme dia...

1 comment:

Mama Zharfan said...

kena timbang baru tau gumuk ke tak ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!