Sunday, May 9, 2010

PASAR MINGGU KAMPUCHEA

Hari ni kebetulan kena jaga kursus di Morib seminggu (hari khamis lg dah mula)...nak jadi rezki n cerita me n hubie pergi la ke pasar minggu ni a.k.a PASAR BORONG KANCHONG DARAT yang terletak di kaw. Kanchong Darat Banting...emm quite interesting..byk jual kain2 pasang borong.

inila signboard pasar tuh..

Tp yang bebenornya nak cari bukan kain baju tp sosej je...

ni lah sosej yg diidamkan


hek eleh sosej jer ker? Tp jgn main2 sosej ni mmg power best..buat sendiri oleh org kampuchea yg duk area tuh..sedap, tak sedap di goreng tp dibakar..terasa rempah2 dia mcm sate.. ada ummpphh.

Sosej ni hubie aku yg ngidam, coz dia terbaca artikel ni kat paper the star,tu yg gi cari tu...sebelum di bakar skit nyer beso tp dah kena bakar kecut jer...hehehehe

11 comments:

Anonymous said...

salam,

sy nak pergi pasar mggu kampuchea pd ahad ni. mmg berhajat nak cari sosej daging yg ini, susah tak nak cari tempat ni? berhampiran dgn apa ye? sy dari ampang, plan nak bertolak jam 7 pagi risau xjumpa pulak pasar ni.

asfiedaimpiana said...

x susah...dia dekat banting, atau lebih tepat dekat area kanchong darat, kalu dr ampang kira landmark tu, pintu gerbang sebelah masjid lepas pd signboard kanchong darat.
Akan melalui pekan banting terlebih dahulu terus menghala ke tpt pembunuhan tu..(ooppss,silap ;D) ke area nak g morib, tp awk ikut nilai ker ikut klang? nak kena tau juga, kalu ikut highway keluar ikut nilai menghala ke sepang @ bagan lalang then jumpa morib br jumpa masjid tu blah kanan.okey...
Tp tpt tu mmg best..pakaian @ kain pasang murah2

Anonymous said...

sy ikut nilai.. oo dekat dgn masjid eh? teringin sgt nk mkn sosej daging nih. berapa seketul sosej ni ye? ada jual yg mentah kan? ingat nak tapao byk ckit. sambil2 shopping baju nnt.

asfiedaimpiana said...

Ohh ikut nilai, kena ikut area gi morib, atau bagan lalang ke banting, nanti lepas kawasan morib (eee lalu murder area...ahaksss) akan jumpa kaw kanchong darat, masjid seblah kiri n pintu gerbang pun belah kiri. Ada signboard pasar borong kampucia. Sosej $1.50 seketul kalu x silap..
Wish u hepi shopping tmrw!!

Anonymous said...

Hehe tak habis2 dgn kes pembunuhan tu. Sy da slamat shopping smlm. Sib baik xsesat.. Byk gak la borong sosej tuh. Sy bli yg mentah, daging salai, ikan haruan masin juge dirembat mak sy. Hehe. Byk jgk baju2 dptla bli 2 lai, murah blouse.

asfiedaimpiana said...

Dah tpt tgh hot beb, yer ker x sesat?, ok la tuh, gumbira dgr, pasni mesti u akan dtg lg...hihihiii

suriawati said...

samekom...awk ari ape ek pasar pagi kempucia tu?? Teringin nak pegi..dgr org bcter jer...

asfiedaimpiana said...

Suriawati - pasar kampuchea ni setiap hari ahad sahaja

suriawati said...

Awk...sy dtg dr pekan banting pastu terus lg..sampai jumpa rumah rahsid sidek kan...belah knan...lepas tu terus lg ker wak?..sy nk pegi esok..pening2

asfiedaimpiana said...

Yup lepas rumah rasyid sidek pastu depan skit ada masjid blah kanan, belok lorong kanan tu..ada tulis pasar minggu kampuchea..dah dekat ssgt tu, x jumpa tanya org k :)

deianna said...

salam, pasar ni buka dr jam berapa ya??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!