Friday, May 14, 2010

OBSESI AKU!!! @ CONTESTT

Ntah naper aku makin menjadi2 gilerrrr dgn contest..mcm ketagih 2 addict sesangat, pantang nampak borang peraduan, aku amik n baca n tgk rules n regulation n how to join, kalu senang n x memerlukan cost yg tinggi, akan aku join, tp yg memerlukan cost tinggi minta maap!!.

Aku anggap contest ni dah mcm hobi aku je, sejak kecil aka zaman sekolah rendah lg, aku dah berjinak2 dgn contest, x kira la apa pun..(walau byk yg x menang tp x mematahkan semangat aku..)

Igt lg masa time Diploma..aku kena wat 1 tugasan ke Balai seni lukis negara, aku gi ngan kawan aku Zahidatul, naik la LRT, tiba kat kaunter nak beli tiket aku nampak ada borang peraduan, aku amik n baca sepanjang jln, pastu time balik aku masukkan kat box kat stesen LRT.

Nak jadi ceta, aku menang n 1st Winner lg...surat smpai kat kluang, mak yg tepon bg tau kat aku. Dah tu kena gi amik sendiri kat LRT Dang Wangi n da date is same date with my quiz test kat faculty (subjek food sains, kalu x silap)...aku kena ada kat tpt amik adiah tu sblm kul 1pm, test tu mula kul 10am...aku wat test tu ntah2 apa2 ntah, kul 11.30 aku dah submit n gegas ke keel nak amik hadiah..nasib la bab2 public transport ni aku mmg dah mahir...sampai kat tpt tu dekat kul 1 gak..berpeluh aku dibuatnya..n lucky da prize giving ceremony tu aku sempat amik...Hadiahnyer? Makk Aii Hamper mkanan dekat sama tinggi dgn aku!! (korang cuba bayangkan mcm mana aku nak bw balik naik lrt n bas?) then kat lrt worth RM300..best tuu!!!
Nak tak nak aku tepon uncle aku minta tolong anto aku alik S.Alam, aku kata aku kat LRT Dang Wangi seblah Balai Polis (Pak cik aku terkejut dgr aku kat balai polis n he so worried!!)
Aku terpaksa naik LRT ke stesen Setiawangsa, (korang bayangkan lah susah giler aku mengusung hamper tu, n mata2 yg memandang..)

2nd hadiah -(aku ceta yg beso2 jer la, bukan riak, cuma mengabadikan dlm blog ni jer) aku menang set Home theater LG worth RM599 tp guna nama mak aku..kira dia la yg menang...aku masuk gak tp nama aku x naik, (aku kalau masuk contest habis nama famili aku guna, kita tgk sapa yg kena hehehee) Time tu aku kat umah, dah kena lak gi ke Kl amik...mak koo bapak beso giler nak bw set tu..nasib ada encik boyfren (now hubie la) yg tolon anto ke pudu...

hadiah2 lain yg penah aku menang, peraduan sms courts mammoth (CD player sharp)..
jam swatch (peraduan oreo) lg? ...oo hadiah footsall DiGi @ Era kat Stadium Melawati Shah Alam, (kontroversi tu!!) mana taknya MC announce pls find sticker kat seat, then yg jumper kawan aku kat seat dia, tp dia xmo, aku la gi, tendang plak bola (linda on jd keeper) masuk tu!!...n im a DiGi user.. dpt la hadiah worth 1k...(500 cash - tp lama nak mampus br dapat, 500 prepaid)..tp yg ni paling kontroversi..u guest what? malas la nak ceta biarlah rahsia. hehehehe

tu jela hadiah2 yg penah aku menang...hahhahaa. Tp aku masih lg x berputus asa!!! Chaiyo!!!
Betul tak kak suzie?

4 comments:

mama zharfan said...

betul betul...best menang contest..hanya org yg join contest tau bagaimana rasanya bila menang...and akan dikenang sampai bila2 kan...best baca entry ni...nanti bila2 me rajin me buat plak psl entry contest related ;)

asfiedaimpiana said...

heheheheee...tq kak suzie..bila dah skali menang, akan addict nak join contest lg...ni pun ad 3 contest nak join, tgh kumpul bhn n pujuk hubie wat slogan coz its english....hahahaha ai x terer u

beba said...

saya part slogan yang malas..mmg tak pandai..kalau tengok contest..ade jek slogan..kensel..hahaha..tp mmg jarang masuk contest..sejak berblog ni jek..cam ketar sket join contest online ni..hehee..

asfiedaimpiana said...

sama arr ngan saya beba, mmg x reti nak reka slogan bombastik...kekadang tgk hadiah best skit cuba gak arr...jarang yg sangkut. kalu english...kasi hubie..paksa gak dia buat, siap kena 'upah' u!! hehehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!