Thursday, September 30, 2010

I LOVE U CONTEST

Me join contest ni 


due 30 Sept 

Sapa org yang paling me sayang? Agak2 sapa ek?... Of course la my hubie.. wahahahaaaa..y? Nape x parents @ adik beradik? Itu dah semestinye me sayang LOL..

Me sayang my hubie in special way ..(Hah otak jgn kunin @ blue k :P). Me sayang my hubie coz sejak me kahwin (almost 2 years) byk onak dan duri me tempuhi bersama2 dgnnnya, n now me realize how struggle my mum time nak besarkan me adik beradik. Banyak kena tolak ansur, sabar, mengalah dan pelbagai lagi. Yang sememangnya memerlukan persefahaman yang kuat dan utuh untuk mengekalkan sebuah ikatan perkahwinan.



Abang, tq so much for being with me all da times i need u. love u always 

Me Tag:

Dr Farynn
Mama Qiestina
Mama Akish


Thursday, September 23, 2010

Bila Otak Tak Sihat?

Bismillahirrahmanirrahim....Assalamualaikum semua

Wah pestime me blogging di subuh hari ni (sementara nak tunggu solat subuh). Saje rasa windu nak update blog n share ceta ngan kawan2 sume.

Ntah kenapa, dah 2 hari lepas balik keja me mcm ke hna migrain, kepala sebelah kiri sakit sangat, hari Selasa tu kira ok lagi, me bleh control n buat juga keje2 rumah termasuk blogging (ngee ;D ), tapi semalam teruk sangat rasanya. Lepas maghrib me terus rasa x bleh bangun (sian kat my hubie me x masak, nasib ada bekalan dari ofis yg me bawa, bleh gak dia makan, mee tali/mithali tak? ngeee). Me bangun pukul 4.45am ni coz nak solat isyak n kepala pun rasa lega skit (skit jer, ni pun ada skit2 sakit. Mcm ne nak duty kang?)

Ni sakit kepala kira sakit otak la kan? Bukannyer gila yer tak, tapi otak perlukan rehat tu sebab dia sakit betul tak? At least kalu kena sakit kepala ubat nyer tido @ amik Active Fast. Kalau sakit hati nak ubat mcm ne?

Me rasa sejak naik keja dah 3 hari ni, environment ofis dah x segar (bleh rasa n nampak ngat ke'busuk'kan). Tu agaknya me kena sakit kepala. Rupanya ada 'sarang labah2' yang me kena bersihkan. 'Sawang' yang kena clearkan. Tu sebab otak ni tetiba rasa sakit ngat, coz sebelum ni me x perasan rupanya ada 'sawang n sarang'. My fault. Tambah nak kenaa pk 'cara2 nak membersihkan all those things' tu untuk memudahkan kerja2 untuk rakyat...Heeeheee

Okaylah..hari ni mungkin da though day okeh. Coz 1 hari kena jadi gadis2 protokol. Gaddis ke? Ala bukan yang vogue2 n gediz tu okey. Tp mcm penanggah umah orang kawin tu...ngehngehngeh. Untuk majlis sambutan hari raya kat ofis @ Rumah terbuka. (Keje ofis tu x siap laa, emm. Kepala pun masih nyut3)

Me doakan hari ni semuanya akan berjalan lancar n dijauhi daripada musibah serta 'kejadian2' yang x diingini serta 'orang2 yang busuk hati'. Amin

Me nak solat n nak masak kueh teow goreng...lapo la =D

merenung ke langit...apakah hari ini akan 'hujan'?



i really miss herrr so mucchh!!

Tuesday, September 21, 2010

Rezeki Syawal.. Yeayy

Salam Aidilfitri semua...

Yeaayy tepuk23x sambil lompat2 k.. men nak share my triple joyness (betul ke eja?).. Makna taknyer mentang lepas bulan posa ceta pasal makan jer okey. Nape ek? Emm biasalah kalu dah n3 yeayy n yippiee yaayy tu mesti menang ler tu =P

1. Me menang LIKE contest @ Doubletree Hotel kat FB....hadiah best tu 2D 1N stay. (Alhamdulillah menang tu) kira ni awal n akhir contest LIKE yg me join kat FB no more okey. FULLSTOP. NApe?
Seksa nak mampus nak cari pengundi utk undi tau, sampai ada contestant yg main tipu siap creat a/c hantu (igt undi jer ada undi antu kan) betul me n hubie siap go thru dia punya geng yg klik LIKE. Betul punya tipu dlm sekelip mata mula2 26 jer then 1/2 an hour jd 76..gilo kan? (me n hubie mmg sentiasa tgk pg tu so bukan ckp kosong la) time sesubuh hari lak tu..mula2 tgk 6.30am then 7.00am -7.30 meningkat mendadak, tu yg suspen tu. Siap komen kat wall organiser lg tau, n bukan me sorang yg notice budak tu main tipu ada contestant lain pun perasan n derang pun komen kat wall organiser gak. Tp frust gak bila mamat
 penipu tu menang juga..2 hadiah lg dgn a/c yg berlainan...emm tobatt x mo join k

ni pic yg me memang. 1st prize tau


ni pic my hubie
Dia pun menang tpt ke 3 voucher mkn RM150 tau


 
tu nama me kat 1st prize n my hubie 3rd prize =D
ni buat sendri tau bukan proxy :P

2. Then hubie menang 4pass makan to Pre Opening Nando's Ikano...slogan base, my hubie tu kan kaki slogan in english... =D

3. Last adik me lak menang contest Nando's juga..same prize wit my hubie.. (ni proxy okey, coz my hubie yg buat, he also do for me tp x menang )

 
cantik kan..ni original pic by my hubie msa mlm raya kat kg..jenuh nak buat tau ;D
i like dis pic..so sweet okey

So korang kira tak brapa banyakk makannn daa we olss dapat?...makan tido makan tdo jer lah jawabnyer kan...ahaksss...congrats to all da winner ngeeeee..sharing is caring kan?

Hihihihihiii.

DUNIA DAYAT DOMAIN GIVEAWAY

due 21 Sept 2010

Salam semua..ngee ntah nape dalam pening2 kepala arini, me ketagih nak join GA @ Contest, tu yg BW mana2 blog kengkawan yg ada update GA @ Contest ni, then me x lupa nak BW kat Malaysiagiveaway.blogspot.com (banyak oo contest dlm ni)

Tgh BW tu me terpandang kat GA...owner ni nak bg free Domain tu utk setahun..pheww best tu kalu dapat..ala syarat2 x susah pun, simple jer (me copy paste dari Dunia Dayat):

  1. kena jadi follower blog ni (kalau follow di facebook dan twitter sekali pun ok juga)
  2. Letak banner contest ni dalam entry korang
  3. Link kan entry ini ni dalam entry yang akan anda buat.
  4. Letak link duniadayat.com dalam blogroll/bloglist.
  5. Nyatakan domain yang anda kehendaki (pastikan domain yang anda pilih belum ada yang punya)
  6. Tag 3 orang kawan anda dan beritahu mereka supaya mereka tahu anda menyertai contest ini.(lebih pun tak apa)
  7. Pastikan domain yang dipilih masih available.
Tarikh tutup hari ni ...off course 11.59pm yer tak. Kira sempat la join ni.

So nama yang me pilih utk free domain tu off course le asfiedaimpiana.com

Me nak tag:

MamaZharfan
Puan Bunga
Noor Afzan

AKSI CERIA SI MANJA

Me join this GA

nak join SILA KLIK

ni pic MY MANJA

(mcm pandai jer Maiyah nak bawa keta, kata ayahnya =D)

Nama : AISYAH NUR UMAIRAH
Umur : 6 Bulan

Sunday, September 19, 2010

Lunch @ Open House

Salam Syawal....

Hari ni kul 9am my flight dari kluang ke Putrajaya mula bergerak (Pilot sharp on time taw)....ngeee mana ada flight laa, i naik kuda besi ler =P

Mcm x hepi jer nak balik my sweet home (tp i really miss my BB yg sgt laju ini) coz mood sedang bercuti lg, esok plak nak keje....wat? keje?...takmo laaa
(Rasa teruja nak balik coz nak update my blog yg dah bersawang ni, cian jer x ada org dtg, x new stori sapa nak dtg kan?)

Rasa byknyer stori nak update n nak share kat dlm ni (kalu x ada sapa nak baca, nanti masa2 depan me bleh tgk smula)

Sampai Putrajaya around 12pm terus gi open house my fren @ lunch la...(ni la open house pertama yg me pergi) then dapat la jumpa a few frens there, suka sgt tgk umah kak Ros, she so creative n like to deco here n there. Umah dia yg comei tu pandai jer dia menghias, (umah me sendiri pub me x decorate ngat)
Makan nasi n beberapa lauk pauk yg kak ros masak. Me suka ngat ngan pajeri nanas. Sedap tu (nak2 tgh lapo).
menu yg terhidang


antara tetamu yg hadir...


dan lagi...



tuan rumah @ Kak Ros yang ramah.. =D



pic dgn tuan rumah & teman2...



kuih yg sempat me makan


satu lg kuih..



dan..coklat sedap ni =D



Neway kak Ros 10q for da invitation yer n da delicious meal u serve. Nanti me nasak n jemput kak Ros plak yer.

Tuesday, September 7, 2010

Ela N De Famili

(Sori ni old n3 yg br dpt me post...lm dah simpan kat draf tu...sori yer ELA)

Syukur Alhamdulillah, akhirnya dapat gak jumpa BFF me sorang ni, windu ngat ngan diye tau..lepas me tuko ke putrajaya x jumpe2 pun lg...(eleh br 6 bulan jer..windu dah? ehh mesti arr BFF) kira terror arr abe din cari umah me memalam tuh n sudi bermalam di homestay me yg x seberapa ni

Jom layan pic...

sampai kat pukul 10pm daa..lama tunggu terus jamu ngan nasi
Arab @ SABA..


cian derang lapo...tp famili ela bukan banyak ngat mkn ciput jer..

eimn yg malu2 n mula2 xmo mkn, mkn gak..sambil jeling2 kat me

alalaaa comei si qiesya ni nak minum...acah jer tu

da youngest ela jr..(ooppss jr ke @ ada lg ek?)


pepagi lg eimn dah nak main kat tmn..x nyabo die nak main..

3 gadis sunti ela.. =D

main x lama mana, penat dah demo...lyn tv lg best...tu qiesya wat menda gak
ehh mana eimn?


me n ela...bff tu


dah nak balik dah...tq yer untie KIKIN...
jumpa lg...ngee

Psstt ELA sori yer lamo beno br me dpt update n3 ni...maap ngatt yer

Raya Kampung @ Bandar?

Salam Ramadhan...

Wah, makin tak sabar2 jer rasanya nak berhari raya ek..mcm ner persiapan? dah siap? me biasa2 jer...huhuhu tahun ni braya kat putrajaya...petang raya jer baru balik kg me kat Mersing Johor (Sapa org mersing angkat tangan?)

Balik kg my mum...dan menjadi kemestian beraya kat kampung. Betul2 kg punya tau...with the green paddy field...saujana mata memandang..burung2 berkicauan, unggas2 berterbangan dan b**i yg  ada kat hutan blakang rumah .....hihihihiii seronok arr.

Kalu korang, korang pilih beraya kat mana yg best?

Me pilih kat kampung, y? ;

1. Kat kampung ada orang pasang pelita buluh...cantik jer..kalu kat my dad punya kampung kat benut (isskk...iskkk...x pernah umo pun 1st raya braya kat sana, sekrang dah x ada sapa both grandparents dah pass away, Al-fatihah) derang pasang pelita punyalah meriah n setiap rumah mesti ada, dah mcm fiesta jer.

2. Boleh ziarah kubur my grandparents, untie n relatives (rumah my atok dekat jer ngan kubur...nama jalan rumah tu pun Jalan Kubur, menakutkan jer kalu balik malam2... =D )

3. Hari raya mesti pergi melawat sedara mara yang duk jauh-jauh..yer la time raya br bleh jumpa pun..

4. Bleh kenai dgn  relatives yg bau2 bachang la dan bau2 yang lain...ahakss

5. Sume my famili berkumpul la time ni...sepupu sepapat....cucu cicit cuit ...hihihiii

6. Suasana tenang aman dan harmoni...kalu lepak kat umah my atok pun rasa tenang dan damai jer....keliling menghijau jer...

7. Nak gi umah orang x payah tunggu open house, datang n terjah jer...dialu2kan  (like umah my atok, kalu 1st day raya, kekadang x sempat nak kuar beraya pun, org datang bertali arus..even my atok dah pass away. Kalu nak beraya gak kena we ols kena wat giliran coz x nak bg umah kosong) punyalah tetamu dialu2kan  tau!!


Dan....banyak la yg x dpt nak ditulis kat sini, hanya org yg duk kg jer tau akan perasaan itu!!!


Nape x suka braya kat bandar? ;

1. X best..rumah2 n bangunan bertingkat2 mencakar langit...x segar mata memandang

2. X ada orang sgt..yer la sume org bandar balik kg daa... =P

3. Nak gi rumah org kena wat appointment @ tunggu open house jer...kalu x, x dilayan  (seyes me dah penah kena dah...angin gak rasanya..ada ker gitu...dah tetamu nak dtg sambut jer lah ngan apa yg ada, ni x nak jamu ngan memacam makanan pelbagai, yg betulnyer nak menunjuk2 kot.)

4. X ada suasana raya..feel x ada...coz duk bandar tuk cari rezki jer kan...time raya balik kg gak =P

*walaupun skit jer reason me taruk, tp me x kira yg penting raya kat bandar tetap x best!!*


Kat Kampung Ada Ni


pokok kelapa yang sayup2 melambai dan meredupkan
ni kat blakang umah my atok


ada ayam2 kampung yg fresh dan bebas dari suntikan...
time raya kita korban ler... ;P



ada kawasan utk main volleyball bersama sepupu sepapat
gelanggang ni kat sebelah umah my pakcik


bleh tgk kampung nelayan...bot2 nelayan yg tersusun indah dan cantik jer dipandang



tengok sunset. =D


ber'outdoor' photoshoot kat tepi jambatan
loc: jambatan endau-rompin



dan...lovey dovey dengan udara yg nyaman... *wink* =P

Monday, September 6, 2010

Yeay Rumah Dah Make Over =D

Salam Ramadhan...hari ni dah mlm 28 Ramadhan. Tinggal 2 hari jer lg kan Ramadhan akan meninggalkan kita...Insya Allah panjang umur jumpa lg tahun depan...

Cerita mengemas rumah lagi? =P.
Jangan marah yer....Sabtu haritu cerita pasal kemas rumah, hari ni pun?...haahahaha sebenarnya haritu me tukar langsir jer (cehhh cerita mcm bagus ngat kan), hari smalam ngan hari ni baru betul2 me buat make over...ala-ala Eric Leong gitu, Casa Impian hahahaa

Sebenarnya my sis n my lovely Untie datang rumah smalam...yeayyy suke..sukee. Mestilah me suke sgt coz kalu my Untie @ Mak Chah datang umah me, she will do da make over to my house...hahahaaa, (Adik me slalu bising, asal datang rumah me jer, Mak Chah mesti mengemas...hihihih). Me mmg x reti sgt ke pemalas nak kemas rumah @ decorate rumah ni, apa yg ada mcm tu jerla...me kemas jer la mcm biasa, sapu, mop etc. TP bab mengubah2 kedudukan tu me kurang kreatif...(Adik me pun terror bab kemas2 n deco ni)

So smalam ngan hari ni me tolong Mak Chah kemas rumah me teruknya, (my younger brother pun kena tolong gak),tukar kedudukan perabot yang x seberapa tu, alih ke situ, ke sana, sampailah nampak clean n clear...heheheee bersinar2 gitu...barulah mcm nak sambut raya...lalalalaaa

Hari ni derang dah balik kluang...huhuhuhu...tskk....isskkk...iskk :`(
tp perjuangan sesi kemas mengemas masih kena teruskan juga setelah ditinggalkan amanat untuk diteruskan
Alhamdulillah akhirnya...nampakla sempurna skit...x cantik ngat pun..tp adalah rupa rumah yg nak sambut raya =P

To my Adik ~ tq sis for bring Mak Chah here...me love u all so muchh...muuahh...muuahhh

me with Mak Chah...

3 of us...(actually 4, tp sorang x ada time ni, my sis pun nak jd bini org dah, tp tetap gedizz)


my sweetheart forever...tq love

C.A.D.B.U.R.Y

Salam Ramadhan...

Korang suka makan cokelat tak? Haaa..tu ada yg angguk tu. Tak? nape? Takut gemuk?...Ishh x adalah...kan ke banyak teori, korang google la sendiri ada yg kata cokelat ni bagus la utk hilangkan stress, utk kurus la etc. Ntah me tak tahu yer ke tak...yg pasti me suka makan cokelat....

perrgghh korang nampak tak tu?...6x4=24 @ 200gm
 itupun 4 pack dah sedekat kat famili member...


ni plak..12pcs zip coklat n strawberry


yg ni? ntah x igt brapa gm dia....pssst yg pasti yg paling mahal okey


apa me nak jd Ugly Betty ker makan coklat bebanyak ni?...peerrgghh brapa RM tu?
eee...makin gumuk la me lepas ni, yer ker gumuk? =P
dah mmg berisi dah, x heran dah...hihihihii

Sebenarnya x byk mana pun perabih duit beli coklat tu..(psstt Cadbury ada contest tak?...best ni kalu ada, byk tu) beli time tgh promosi hari tu...x sampai seratus pun. Ni kira stok me ler, n fyi my peti sejuk x bleh sunyi kosong tanpa cokelat tau. Ni bukan nak promosi Cadbury, tp dah ni stok yg me ada n byk lak tu, sbnrya x ler nak mentahkedarah sumenye, tp rasanya tu adalah  nak buat hadiah GA rasanya...toing...toing...toingg. Tp ntah ke bila me nak buat agaknya, tp still sempat kot, coz xpired date thn depan.

Okehla sekian saja cerita coklat dari coklatholic..hahaha

pssttt nampak tak hint tu...ala tu..tuu....so tunggguuuu

Saturday, September 4, 2010

House Cleaning?

Salam Ramadhan.....

Hari ni dah 25 Ramadhan kan.....Alhamdulillah, moga diberi kesempatan utk menghabiskan Ramadhan kali ni..Amin..

Hujung minggu yang bersih..bersih? Ngehngehngeh...kemas rumah daa, bila lagi nak kemas rumah...kasi GEGAR hahahaaa...bukanlah kasi tukar laa. Tukar langsing2 langsir2 sume yg dah berkurun x basuh. Nampak ngat pemalas =P. X sempat la doh..

Harini memang x ke mana-mana, dari pagi lagi keje tukar langsir, tukar itu, tukar ini, kasi basuh n kemas apa yang patut. Then jap lagi my mother in la nak datang, ajak berbuka kat umah me, harusla kasi ceria segala...=P

Sebut pasal kasi tukar ni kan...perrrgghhh nampak ngat me reti buat keje rumah =P, tukar langsir pintu, dekat brapa kali adjust, siap kena sound ngan cik hubie...huhuhuhuhuh teruk ngat me ni, last2 dia yg buat n betulkan...huahuahuaaaa, Mithali ngat..=D (fyi umah me pakai langsir cangkuk banyak tu...so kena pandai2 la adjust, kalu x reti mmg x cantik jadinya)

Hahahahaaa me suka my hubie tolong me...hhihihihiii....while dia pasang itu cangkuk, me bleh update belog basuh n bilas langsir2 kotor tu. (me nyer mesin basuh semi auto) heheheeeee... dah siap me ler akan gantungkan langsir tu...hahahahaha


mekasih Cik Hubie yaa... i lap u
*sronok diye dpt Cookies dr Doubletree Hotel*

Susahnya Jadi Anak Sulung?

Salam Ramadhan...
Alhamdulillah dah mlm 25 Ramadhan (patutnya bykan amalan mana tau mlm lailatulqadar)

Straight to the point jer la kan. Me ni br lepas susah hati...ada masalah skit ngan famili, kekadang rasa mmg besar tanngungjwb sbg anak sulung (me anak sulung dr 4 adik beradik- selang bunga) even da kahwin ni pun, hal famili esp my sibling rasa masih tanggungjwb me utk sattlekan. Sampaikan kena mrh ngan derang krn masuk campur hal derang, derang x rasa ke they belong to da famili? nak2 yg blum kawin either male @ female, slagi lum kawin parents yg bertanggungjwb betul x? but young teenagers dont realize that, they only think bout themselves only.

Me ni mudah panik + cengeng kata org jawa, ttg adik2 me slalu jd mangsa kemarahan derang coz masuk campur hal derang @ bg tau my parents wat was happen to them. (Ada aku kisah?)

Kekadang tu rasa sentap juga coz me ambil berat n care pasal derang, tp derang x appreciate. *am i not good enof to be their sister? :( maybe...*

I know they no matured enof n dont realize how difficult to be a parent. Their action sometimes will hurt parents feeling...

Me x kisah la kena marah ker apa ker, janji my parents x susah hati...

*For u to know - i always love u all my heart*

- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, September 3, 2010

Doubletree With Love Part 1

Salam Ramadhan...

Okes nak sambung ceta pasal menang contest Doubletree Hotel by Hilton
 (psstt kena buat special entri daa =D )

Actually hotel ni baru jer launching 5 Ogos 2010 yg lalu, lokasi dia kalu nak senang igt dekat hotel Crown Princess lama @ dekat The Intermark kat Jalan Ampang tu...berdepan dengan Ampang park

Me happy sangat coz bukan takat amik hadiah tau, tapi siap dapat makan free dekat their famous restaurant Makan Kitchen. Open concept restaurant...we can see Chef cook all the dishes live. Lepas makan kami dibawa melawat bilik2 hotel iaitu Suite n Executive...peerrrgghh mmg best. ;D

MAKAN KITCHEN - ada 5 jenis dapur, iaitu masakan China, Nyonya Peranakan, Melayu, India dan Sarawak...jom layan pic

ni tempat kitorang duduk..design Nyonya Peranakan


ni kaunter masakan melayu


kaunter masakan India Selatan


kaunter masakan India Selatan


Sarawak design


sambal2 n ulaman


Chinese Kitchen


me @ Sarawak restaurant


khusyuk mendengar blogger bercerita, sebelah my hubie tu Jyn @ Dj Hitz.fm


hepinya my hube pegang camera Jyn @ Dj Hitz.fm, lens jer RM6k tau..
total prize of the camera RM12K

perrgghh byk lg pic nak upload  n nak share..
to be continue.. =P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!