Monday, July 12, 2010

Nape Suka Gossip?

Salam...

Wah..wah..tajuk entri tu kan cam dose jek. Huhuuhuhuu ntah aku tak tahu nak wat n3 apa tetiba tu yg kuar. Mmg x dapat dinafikan kalu orang perempuan ni gossip dah jadi bahan makanana...hahahaaa.. termasuklah aku ni, (nampak mcm alim jer kan? bg yg knai aku ler)

Kalu x caya diri tu suka gossip ke tak cuba try test, kalu beli paper ruangan mana korang baca dulu? Kalu aku la ruangan Artis la aku baca dulu...hahahaaa x ke suka gossip namanya tuh?

Tp korang pernah terfikir tak yang cerita2 gossip artis tu esp menjebak kan diri kita ke kancah dosa? Pernah x fikir?. Gossip tu merupakan satu istilah yang menceritakan tentang sesuatu hal atau perkara. Jika perkara itu x betul itu dah kira fitnah, kalu kata lain maksud gossip bagi aku ialah mengumpat...tp Gossip ni kira mengumpat kat Newspaper lah kot, naik tarap skit ahakss. (ni pandangan aku, pada yang tak suka jgn marah, esp para wartawan yer...oppss mcm lah belog aku ni wartawan tgk? ader ker?)

Uiisshhh sebut pasal gossip ni pi mana2 pun bleh jadikan...nak2 kalu nak memulakan sesuatu perbualan, gossip ni bleh jadi pembuka bicara tul tak? laju jer bercerita itu ini kalu bab2 gossip, silap2 yg x pandai bercakap pun bleh jadi pemidato terhebat...hahahahaaa

Kesimpulannya gossip ni kalu betul jd kan pengajaran, kalu x betul kita reramai dapat 'habuan' huhuhuhuu

2 comments:

kak ina kl said...

salam..best kan dapat jumpa..tips tu byk ada di blog member ataupun cuber cari kat google search..akak pun baru ajer belajar..belum terror mcm ariffshah tu

asfiedaimpiana said...

tula tp x puas kejap jer rasa..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!