Sunday, January 8, 2012

Too long to write ~ so lazy okay

Assaamualaikum..(bismillah baca dlm hati ;D)

Alhamdulillah, Allah masih panjangkan lagi usia saya tika ini utk menulis, ntahla sgt trasa malas nak menulis kisah2 yg berlaku di sekeliling dan yg di lalui. Tapi dalam buku Smart Heart Keluaran PTS Publication cakap - utk jadi org yg berjaya kena selalu menulis dan tulis apa kemahuan kita. Hurmm jadi mulai hari ni kena la menulis semula, Insya Allah.

Banyak dah perkara2 yang berlaku sepanjang hari2 yg berlalu dan antara yg paling seronok utk dicoret ialah dapat pergi trip bersama BFF en suami ke negara jiran tgk Universal Studio ie USS. (Entri khas akan menyusul, insya Allah.

Kemudian, saya dapat niece baru, adik saya selamat melahirkan puteri sulungya pada 2 Januari 2012 (memula igtkn dapatla sama date dgn en suami yg jatuh pada 1 Jan, tapi tidak juga)

Lagi, youngest brother dapat PMR 7A 1B, kira pecah rekod my sibling la, dia paling teror. Memula x taruh harapan tinggi pun kat dia, sebab tahu perangai dia yg kureng belajar, asyik nak mengadap kamen rider dan ceta2 animasi korea kat lappy tu, bila bab belajar asyik nak kena suruh jer siap kena ugut ngan kakak2 dan abg kalu x pas PMR, sume harta benda dia akan ditarik balik (ie hp, laptop, gitar dsb, byk nyer reta dia kan ;P bongsu la katakan... ;D)

Tapi Alhamdulillah sangat bersyukur bila tau dia cemerlang, dah la on the day tu dia ada kat putrajaya, keputusan tentu kena amik kat sekolah, saya lak yg susah hati, asyik call dia jer nak tau keputusan, kebetulan x ada sapa kat kampung tu yg boleh ambilkan keputusannya di skolah. Hurmm.. saya ni pula bukan jenis duduk diam dan tak reti duk diam selagi x dpt keputusan tu, saya ikhtiar cari jalan lain nak tau, saya google alamat sekolah - dapatkan no telefon - telefon sekolah - minta no hp cikgu kelas dia - dan taulah keputusannya walaupun x tau details. Tapi abah dah pergi ambilkan slip, dia pun bg tahu yg B ialah subjek Pendidikan Islam - subhanallah, selama hari ni dia punya la score PI tu, tp bila time exam boleh kantoi plak, saya igt subjek BI ke Sains ke MAth, tp redha je la dgn keputusan yg ada (kalu ada setengah org tu sanggup call KPM, minta semak keputusan sebab tak puas hati punya pasal)

Kepada adikku sayang - Akak bangga dengan kamu, dan teruskan usaha utk SPM pulak ok.

DAn akhir sekali utk entri kali ni, saya sedang cuba untuk belajar memberanikan diri untuk memandu kereta sendiri (ada rezki skit, dah beli keta second hand Gen2 auto utk saya bawa, cuma keberanian je kejap ada kejap tak)

LAst sekali - sedang memikirkan perkara2 yg nak dilakukan utk tahun ni...ngeheheheee...byk lak plak ceta kan

Ucapan terakhir - 'Happy Belated to My Dear Hubby - 40yrs' Semoga barakah hidup abang.. Amin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!