Sunday, January 8, 2012

JBSG - Trip Makan-Makan PArt 1

Assalamualaikum...

Cuti2 hujung tahun punya cerita. Pada 27-29 Dis 2011 yang lalu, saya bersama BFF suami seramai 3 buah keluarga telah pergi bercuti yang kami gelarkan sebagai Makan Trip Part 2. Fyi suami saya mmg kaki Food Sporting, tak percaya? Cuba google food spotting, dia 1st ranking tukang komen tak caya klik (cess sempat promote lg ek ;P)

Kami pergi 3 buah kereta = 11 orang semuanya, keta kengkawan en suami sume beso2 belaka, keta saya jer kecik, tapi kami yang lead hehehehe..

So silalah jamu mata yer...

1. Restoran Murtabak S'pore berhampiran dengan Tmn Tun Syed Nassir Muar - Murtabak paling best dan sangat disyorkan. 


atas dapur 

Murtabak Special - RM16/pcs 
(sesuai utk dimakan 4 org atau lebih, kalu yg kuat makan, 2 org pun cukup)
Biasa - RM10/pcs 

My BFF masa zaman UiTM dulu - Cikgu Ita dgn anak keduanya 
(2 dah anak dan body tetap maintain, jeles saya tau ;P)

2. Tempat yang sedang hangat utk di tuju - haruslah JPO ie Johor Premium Outlet

pandangan dari tepi lebuhraya

mercu tanda JPO

cuti sekolah - mmg ramai, tapi rasanya ramai jamu mata dr yg membeli mcm saya. 


Kuay teow di Food court - RM8.90 sepinggan - faham2 sendirila harganya...


goyang la pula - tp nak tepek gak sbb :P

Tips  - 
  1. JPO barang2nya yup mmg branded tp uols nak pergi ke setiap satu butik tu kena beratur di luar sebab polisi mereka bukan masuk dan serbu.
  2. Barang2 pun tak byk pilihan n harga mmg sgt mahal (bg saya la) contohnya kalu kat Butik COach tu - tulis diskaun pun rege bermula dari RM2k keatas so kalau potongan 50% pun masih rege RM1k plus juga la...
  3. Food court - kena tgk dekat outlet tu tanda halal sebab kalu uols google @ food spotting memang ada mentioned yg katanya mereka x ada cert halal, tp sebenarnya ada surat tu dilekatkan kan kedai yg mendapat kelulusan. 
  4. Nak shopping bawa le duit banyak2 k..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!