Monday, November 21, 2011

Pingat Emas Bolasepak Sukan Sea 26 - Milik Malaysia!!!

Yeayyy!!! Malaysia punya pingat emas!!!! Tahniah skuad Harimau Muda krn berjaya mengekalkan kejuaraan kita!

Akhirnya tu dia pemenang pingat emas bagi acara sukan yg penuh kontroversi pd Sukan Sea ke 26 kali ni. Setelah bermain selama 120min, dan sepakan penalti 4-3..akhirnya kemenangan itu milik kita juaa..

Macam apa jer kan pemainan kali ni. Pelik bin hairan me tgk Indon jaki (dengki) sgt ngan kita ni kalu dalam sukan, x kiralah apa pun, kalu boleh pasukan kita ni mcm nak dbunuhnya, bukan main dgn penuh kesukanan tp penuh dendam kesumat gitu!..

Apalah dosa Malaysia kat derang ni, depa datang sini x penah kita nak caci maki pun..huhuhuuu

Cayalah Apek!!!!

Bolasepak Sukan Sea 26 - Malaysia vs Indon

Yeahhh minit ke 34 - akhirnya M'sia berjaya menjaringkan goaalll!!

Separuh Masa Pertama - Seri 1-1 Bolasepak Sukan Sea 26 - M'sia vs Indon

Separuh masa pertama penuh dgn babak yang menyakitkan hati!..pemain malaysia dijatuhkan dgn sengaja dekat 5 kali, 1 kad pun x dilayangkan. Sedangkan pemain malaysia Si Guna tu awal2 dah kena kad kuning.

Nampak beno nipunya!!!

Pengadil mmg nampak sgt ketidakadilan..

Minit ke -4 indon menjaringkan gol
Minit ke - 34 Malaysia pula menjaringkan gol

Separuh masa pertama juga menyaksikan kedua2 pasukan menjaringkan goal yg akhirnya offside..cian derang.

Yg pasti separuh masa pertama

Bolasepak Sukan Sea 26 - Malaysia vs Indon

Nampaknya minit2 awal indon byk mengasak ke gol M'sia..percubaan demi percubaan oleh pemain indon..minit ke 4:24 indon berjaya menjaringkan goal..
Gol dijaringkan oleh Gunawan pemain jersi no 13..

Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan Sea ke- 26- Malaysia vs Indonesia

Antara aktiviti2 di Dataran Merdeka Bersama Timb. Menteri & Sukan I dan pelbagai program serta cabutan bertuah!!

Solat - Tandas Kat Malaysia Pun Mcm Kat Oversea!

Assalamualaikum..

Hari ni kena g dataran Merdeka nak support Team malaysia ganyang Indonesia, pas tu kena tugas sekali. Sampai dataran maghrib, cari surau tak jumpa. Surau di perpustakaan KL pula dah tutup x nak bg chance langsung org nak solat. Last2 kami pakat solat dalam toilet belakang Di tebing, mmg la x brapa bersih sgt cam kat Oversea tu tp Alhamdulillah me bawa bekal suratkhabar lama. Cari kiblat gunalah gajet yg ada (kata hp masing2 canggih kan)..

Moral - nak solat di mana2 pun boleh janji bersih dan menurut syariat..

Sunday, November 20, 2011

Hujung minggu 20112011

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, hujung minggu yang agak menarik dan release semua kesibukan di hari bekerja. Semalam seharian di rumah buat keje2 umah, petang baru kuar ikut my xschoolmate ke konvension perniagaan (Orang pelawa ikut je la, timba pengalaman)...hehehee

Hari ni masih di rumah juga malam je ke shah alam ikut en somi.Kira ada juga berjalan2 hujung minggu release tensen ekekekekee....

Eh lupa pulak tarikh hari ni sangat cantik kan...ekekeke rugi kalu tak buat entri hehehehee

Terasa Jakun - Gula-Gula Nama Pengantin

Assalamualaikum,

Tadi jumpa kawan lama sekolah men. Dia dtg siap bawakan door gift kwn kami yg kawin semalam di Concorde Hotel Shah Alam untuk me. Ada lebih byk coz kat meja tu dia n hubby ke duduk. Terharu sgt coz dia igt kat me ok. XD (blushing)

Then wat so special, door gift tu ialah gula2 yg tertulis nama pengantin.Serius me jakun coz x penah jumpa lg gula2 cam ni. Its so sweet (mmg dah sweet gula2 tu, hadiah pun sweet) sgt door gift comei tu..

Gula2 tu pu rasa sedap suweett gitu.. ;)

Tq la pada Cik Du yg bawakan tu yer..jasa mu ku kenang..

Friday, November 18, 2011

PHD - Bukan Senang Nak Hadapi

Assalamualaikum,

Hari Jumaaat kelmarin, en suami ada mock trial depend viva utk PHD dia..me pun tumpang nervous..presentatation tu pukul 11am. Dlm pukul 12.30pm me pun telefon nak tau perkembangan. Dr suara dia, cam tak bermaya je me tau something bad was happen. Dia pun x ada mood nak cakap. So me x tanaya byk.

Ptg tu me balik rumah, dia masih moody, dia kata teruk dia kena bantai ngan supervisor dia. Sabar jela. Lain2 ceta dia tak mo cakap. Tp bila me sentuh dia, tetiba me pun tumpang sedih. Sebab me tau situasi dia n bagaimana dia struggle nak catch up with his supervisor who give me him last minute guide lines dan suddenly dalam mock viva tu supervisor dia pun hentam dia juga. Mau dia x bengang.

Tapi kan nasib baik tu cuma trial jer, yg betul2 blum lagi, so dia masih ada masa nak perbaiki lagi as his supervisor need it.

Bila tgk keadaan suami yg cam tu me pun tumpang suspen n terfikir macam mana me nak amik master nanti ek.. Huhuhuhuuu

Mode - share the happiness n also the sadness..kan?

Friday, November 11, 2011

Homemade coklat by me

Inilah hasilnya coklat yg dibuat utk tempahan..derang nak buat door gift.

Ada yg minat nak tempah? Harga boleh runding kalu berminat..

Coklat ni ada hazelnut..

Coklat & Cupcakes utk Pengantin 11.11.11

Assamualaikum,

Setelah berhempas pulas mlm td nak buat cupies n coklat akhirnya jd la juga..

11.11.11 -- sgt istimewa utk diingati

Assalamualaikum,

11.11.11

Cantik kan no tu? Hurmm mmg susah nak jumpa kan no sama mcm tu, tp ada juga yg cantik akan muncul mcm 20.11.2011 pun cantik juga...ramai yg akan mengabadikan tarikh ni utk sesuatu yg istimewa...terutamanya perkahwinan dan bersalin..
  
 
kecur air liur kan tgk ni..kan best kalu dapat...ekekeke,korang nak ker? ce pergi ke facebook dnn cari...
mana tau rezki, bleh dapat free...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!