Saturday, November 9, 2013

Fabulous Food Hunt 2013

26/10/13

Assalamualaikum...


Hari ahad 3 minggu lepas, me and few  frens join food hunt sekitar kuala lumpur je. Anjuran News Strait Time dan Tourism Malaysia. Kalau orang yang pertama kali dengar macam me, mesti kata - fuuhh best tu...pertandingan Cari Makan! Haah ye la sangat, uols silap sebenarnya.

Me pun pada mulanya cam apa yang uols pk tu, mesti seronok. Tapi hakikatnya - ermmm memang best! Tapi tang makan tu, tak feel ok. Kalu korang berangan nak makan best2 n releks baik tak payah join :p hahahaha...


Tapi FFH ni memang enjoy dan tak begitu mencabar minda cam Treasure Hunt (TH) yang pernah me join 2 thn lepas - yg tu memang sakit n semput ye nak mencari klu yang dikehendaki.

FFH 2013 ni ada 9 cekpoint (CP) dan 8 soalan utk dijawab (jawapan dah ada dlm NST keluaran 26/10 tu juga)...

Masa mula2 nak set target tu ada la skit arguement dlm team, biasala kita brainstorm tgk keadaan cam mana nak bergerak dari 1 tpt ke 1 tpt, jarak pula bukan dekat2 tau, kami dilepaskan dalam pukul 11am ...so here our strategy -

1. Pantai Dalam - Makan nasi lemak - our hero aka Mr Morjhan yang ditugaskan :p
2. Bangsar - Rojak dan Cendol Abdul - me yg balun ok - makan rojak dan cendol - tgh2 hari sapa yg ta k dahaga kan hehehehe...tp maaf la me tak ada perasaan nak feel makanan tu huhuhuu
3. Central market - hazimah turn -  makan 1 set sate dan 1 nasi lemak - kesian dia..kalu tau bagi hero kami yang bedal hahahaah
4. Cheras - makan set nasi dengan ayam kampung - belakang veledrom - katanya famos tpt ni - ni CT punya turn
5. Wangsa Maju - kedai mamak - NZ - makan 2 keping roti canai dan 1 gelas teh tarik - hero punya task
6. Wangsa Maju - Kopitiam - roti bakar dan 1 kopi - CT punya task
7. Kg Baru - Mee kari ketam - me punya task
8. Kg Baru - Syazana pau - 2 biji pau - hazimah punya task
9. CP akhir - Hotel Pan Pacific (eerrkk rasanya dah tukar nama kan kekekeke) - makan yong tau fu, ice cream kacang sebatang n 1 tin 100plus - hero punya last task

DAn....kami dapat no 15 daripada 150 grup, ALhamdulillah. Cam tak  caya je utk beginner cam kami ni...hehehehehe.....hope tahun depan bleh join lagi!!! weeee

Fyi - juara FFH2013 adalah team yg dpt no 5 thn lepas katanya, difahamkan mereka mula agak lambat dari yg lain2 tapi mereka bleh siapkan semua task dalam lebih kurang 2 jam je...pergghh cayalah Daud..selain menang RM mereka dapat flight tiket ke Australia tuuu.....mmg mantopp.. :D












Antara aksi-aksi yang sempat dirakamkan.... :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!