Saturday, July 28, 2012

Berbuka Bersama Chef Anuar @ Hotel Singgahsana

Assalamualaikum.

Alhamdulillah rezki hr ni dpt gi iftar @ Hotel Singgahsana PJ. Ni pun gara2 sis Ayu Rafikah  (ala mama glamor @ the compers tu ) yang update status dekat FB then me ternampak terus cakap nak ikut, dia suruh la me telefon organizer dan akhirnya ada rezki sertai program ni. :)

Program ni di anjurkan oleh Oasis Swiss dan Anjung Seri (Berita Publishing)...

Seronok dapat jumpa kaki2 compers cam Dyat, Sis Ayu Rafikah dan Sis Ziema (semua kenalan FB)

 
pic x berapa sharp la huhuhuuu



ni la  Chef Anuar yang glams tu ;)

Kek coklat lembab yang Chef Anuar demo untuk dirasa


Me wit sis Ayu Rafikah (gembira dapat jumpa u sis -  perghh cam retis pula kan ;p )

Me wit en suami yang sudi bawa me datang sini, kalau tak kena angin dia, x merasa me nak datang ye... Sayang awak ketat2 ekekekeke ;)

Thursday, July 26, 2012

Iftar @ The Garden Cafè Alamanda

Salam,

Alhamdulillah hr ni dpt berbuka di luar (mentang2 gaji dah masyuk...:p)
Pilih dekat dgn area rumah je so kami pergi ke The Garden Cafè Alamanda. Dah booking siap2. Harga 30 yg pertama RM33.90 dan selebihnya RM39.00 tu blum masuk tax dekat 16%.. yer..

Amat beruntung coz meja yg direserve utk kami sebelah meja buffet! Sangat suka ok ;)

Kalu nak reserve bleh call 03-88882072 yer.. ;)

Selamat berbuka

Wednesday, July 25, 2012

Tak Tahan Lagi

Salam,

Kan dah kena jumpa doc jg utk amik ubat. Puas dah berubat sendiri tp x jalan.. Huhuhuuuu
Moga2 cepat baik kan..

Gara2 Kiwi - Ceri Beri

Salam,

Semalam, me suh adik me bg my niece mkn kiwi coz puri epal dia dah habis..makan la skit. Tup2 mlmnya muntah2 dekat 10x..la kesian.

Tgh hari my sis bw gi klinik & doc kata x sesuai bg kiwi coz vit C terlalu tinggi n acidic..ooohhh siannyerr nasib baik dah x muntah.

Taska kata dia berak kuar biji kiwi daaa..x hadam rupanya. Cian dia

Pavlova Terbalik

Assalamualaikum...

Comei je kan...(perasan, sila menyampah)

Tu adik me tempah utk SIL dia punya besday hari ni, baiknyerr kakak ipar..uhukss ;p

Tp sayangnya terbalik la pula gara2 konar baring (agaknya la kot masa nak amik anak dia). Apalagi dia tepon ler me ni -
Adik - 'kak, pavlova aku terbAlik! Cam na ni?'
Me - 'Dah terbalik nak buat cam ne'
Adik - 'ada yg lain tak? Aku beli'
Me - 'Ada, tp bawa je la dtg umah, kita repair apa yg patut'
Baiknyer hati, mentang2 kakak sendiri kan..kalu org lain, mmg dah x ada rezki.

Nasib la x hancur kek tu, cuma krim je bersepai, me pun alter la @ touch balik...jadikan comei semula..brapa kira? Free je. Nak jadi rezki si lyn.. Hepi Besday lyn ;)

Tuesday, July 17, 2012

Peti Sejuk Pavlova ;)

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, dlm keterpaksaan tp utk kebaikan dan kemajuan perniagaan (cheewah, tangandididadamatakeatas)

Me dah pun beli sebiji lagi peti sejuk brand Samsung, 450L tu, beli dekat Sen Heng Bangi, harga asal RM1790, tapi tokei kedai kata ada special offer hujung minggu jadi dapat RM1450, dapat beg kasut spiderman (tgh promosi & boleh join lucky draw)..
Alhamdulillah byr cash
*duit meniaga pavlova le ;)

Peti tu nampaknya lagi Besar dr yg ada, so kira ada 2 peti la nampaknya.

Peti ni utk me simpan produk2 me (nak2 projek bulan puasa ni, insya Allah)


Kenapa beli peti sejuk dan bukan chiller?
Mula2 tu mmg nak beli chiller tp disebabkan memikirkan jangkamasa panjang, me beli peti sejuk at least boleh digunakan utk letak brg lain, kalu chiller tu, brg2 beku x boleh.

Monday, July 16, 2012

Warkah Utk Ibu - 1st Day Part 3

18 Mei 2012

Dinner time, setelah berjimba2 pada sebelah petang. Malamnya kami pun berkumpul, kena baca puisi/coretan yang kami tulis depan Ibu2 masing2..
Me org pertama yg baca, nak hilangkan nervous. Sebak dan menangis jugalah membacanya tu... (tambah lagi malu coz kena baca depan mak sendiri huhuhuhu) ;)

Kebetulan ada tetamu istimewa..iaitu Y.Bhg Datuk Dr. Masyitah n her husband. Cantik n comel jer orgnya...dan apalagi tak lepas peluang la semua peserta dan ibu2 utk mengambil gambar...


Lepas pada tu acara makan2 ler...








Coupon Lover @ Coupon Hunter

Salam,


Ni nak promote sikit pasal kupon jual percutian murah @ barang2 murah kat online ni...

Pernah dengar Streetdeal? Tak pernah? kalu tak pernah cuba  KLIK SINI .

Streetdeal ni macam Groupon, Dealmates dan yang lain2 lagi, tp yg best pasal streetdeal ni, percutian di sikit murah dari yang lain2 tu...

Saya dah tengok perbandingan harga dan sedang berusaha untuk kumpul duit nak pergi nanti hehehee...


Apalagi jomla kita jenguk2 dan join Streetdeal... ;)

Saturday, July 14, 2012

Warkah Utk Ibu - 1st Day Part 2

(Maaf cerita dah sedikit basi :p ) 

18 Mei 2012 - Jumaat 

Aktiviti melihat sunset boating - naik boat besar pergi tgh laut dari pukul 5







Borong Langsir @ Sarah Hughes Globe

Salam, 

Last week SAbtu pergi ke Sarah Hughes@ Globe, pukul 10pg dah terpacak kat depan tingkat 5 tu yer...ekekekeke tak ada org lagi melainkan HD dia je, Khan pun x ada lagii. 

Pssst nak tau pasal apa terpacak pagi2 buta tu? Sebab Sarah Hughes @Globe buat SALES 70% ok. Ehh nanti dulu, korang jangan main terjah tanpa usul periksa. Nak dapat harga diskaun tu kena pergi Blog MOON dan jadi baca kat link dia tu bagi faham dulu, pastu kalau korang pergi sana kena ada PASSWORD kalau nak rege murah 70% tu.. apa password dia? hah sila ke Blog MOON utk dapatkan jawapannyya... jgn marah! 


Harga mmg meletups habis, kain2 langsirnya jgn tanya la, kualiti mmg tiptop, apa lagi sila la ke Blog MOON 

 Ni kain2 yg me sempat snap masa hari tu, dah la x ada org masa datang tu, merasa la kejap jd VIP dgn layanan yg baikk punyaa ;)









kain masih bergelimpangan lagi masa tu yer...




ni la bro yg layan persoalan dan pertanyaan saya, tq yer sudi layan kerenah saya ;)



ni la hasil rembatan saya hari itu...12 meter dan bidang 120" k...harga? mmg x dapat kat tempat lain dan kualitinya x sama dengan tempat lain 
Psstt - siap pergi nagoya lepas tu nak rasa material dan compare harga, tp mmg puas hati dgn kain yg di beli tu.... 


Lepas ni nak terjah laggii SArah Hughes @ GLobe....tunggguuuu ;)

Country Hotel Klang ~ Hotel Family ;)

Assalamaualaikum,

Esok kena duty seharian di KRM Klang dekat Meru, nak travel dr putrajaya ke Meru tu subuh2 hari kompom x larat, coz nak kena ada sana pukul 7.30pg.

So dah me plan stay hotel semalam.
Pilihan yg tepat lg hebat ialah Country Hotel...yeaayy

Hotel ni kira butik hotel br setahun lebih..harga berpatutan..
Ce tgk pic bilik yg me duduk..beesaaarrr, bilik air besarr n ada bath tab.

Yg bestnya, my bro in law keje sini eekekekee so laaagiii la special price..
Tq longly ;)

Layanzzz....











bilik air yg besar 

katil king size..


En. Hubie nak interprame juga ngeeee


Pssstt nak tau detail pasal hotel ni? Klik sini  

Monday, July 9, 2012

Kenduri Rakyat P5R6 ~ 1st Met Wan's Teddy

Assalamualaikum, salam ahad

Smalam 1st jual pavlova (thn lepas meniaga baju) depan public, slalu online je..

Terima kasih byk2 pd wan's teddy yg sudi jv booth dgn me, dpt jual pun sebab call wan tanya pasal booth n she agreed utk kongsi dgn me.

Dah la tu pertama kali jumpa dia (wan ni kaki comper n slalu jg menang hadiah best) dan dia sgt friendly n easy going, senang je nak masuk dgn dia.
Wan buka booth sebab nak jual hadiah2 yg dia menang n x pakai.

Serius semua dijual dgn harga yg murah & tercapai dek akal (ekekeekeke). Dah la majoriti brgn branded. Byknya keperluan diri la utk pompuan n a few utk lelaki. Me pula yg teruja tlg wan jual, siap adv jgn tirinkan harga lg coz yg dia dah offer pun sgt murah...heheheheee

Alhamdulillah, pavlova pun sold out...me balik awal coz ada urusan lain, sementara wan tunggu sampai habis

Yg pasti mmg sweet memories sgtt. Tq ya wan n jgn serik dgn me k. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!