Sunday, September 25, 2016

Restoran Makanan Korea - Bangi Dong

Bangi Dong bukan sekadar nama, tapi Bangidong memang benar2 nama sebuah tempat yang terletak di Korea.

Ok nak pergi jauh sangat kan. Jom kita terjah Bangi Dong Restoran di Bangi Sentral. Restoran yang baru beroperasi hampir 4 bulan (kalau tak silap) merupakan sebuah kedai steamboat korea yang baru bertapak di Bangi,Selangor. Restoran ini menjual set steamboat dalam bentuk 'a la carte' dan bukan buffet. 

Jom tengok apa menu yang tersedia...


Ni buku menu restoran, Ai dah tolong capture semua mukasurat menu, jadi bolehla congak dan bajet kewangan sebelum datang ke sini 😊

Ok ni set combo yang tersedia 

Ini pula jenis daging yang tersedia - Marinated beef prima rib sangat lah sedap, perghh kecur air liur menaip sambil membayangkannya, rasa nak terjah untuk makan tengah hari esok...nyumm

Oh ya untuk jenis bbq ini, menunya akan dihidangkan bersama tiga side dish yang boleh diulang tambah...

Ini pula menu steamboat, tapi Ai belum penah cuba.

Menu lain yang turut tersedia 


Mej nak cerita pasal air, semua air korea ya. Pandai2 la kalian pilih 😅

Ok untuk set makan tengah hari - disediakan dalam bentuk bento, harga amat munasabah. 

Suasana kedai yang simple dan ringkas, tapi makanan sedap..nyumm

Ok ni sejenis cara pembakaran yang digunapakai...



Nasi goreng kimchi yang sedap - dua kali datang, dua kali order nyummm

Ni la bbq kami tempoh hari 


Ni la side dish yang disediakan, ok untuk bbq cara korea, mereka akan makan dengan salad. Tapi dek kerana tekak melayu - nasi tetap di makan bersama 😂😂

Buat masa ini, cara pembayaran adalah tunai ye, jadi jangan pandai2 nak pergi tak bawa wang tunai, karang korang tak boleh balik nanti.. 😂😂😂

Ok - iklan ini tidak dibayar ye 😆😆
Kalau tokei kedai nak bayar dengan cara belanja Ai sebab buat review yang panjang ni, amatla dialu2 kan...kihkihkihj

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!