Friday, November 9, 2012

Jeruk Madu Pak Ali ~ Pulau Pinang

Salam,

Kalau datang ke Penang tak sah rasanya kalau tak beli jeruk kan, nak-nak jeruk buah2an. Macam da jadi 1 trade mark bagi Penang je jeruk tu.

Selalu orang datang Penang aka cari jeruk di kawasan Chowrasta dekat area komtar. Majoriti yang berniaga adalah cina & ada juga lain2 bangsa.

Masa datang Penang ni, ada sorang kawan perkenalkan jeruk jenama Pak Ali. Ramai yang cakap (org tempatan pun sama) jeruk jenama ni kalu makan @ hirup air jeruk tu Insya Allah perut tak akan pedih @ menipis sebabnua mereka pakai cuka buah berbanding sesetengah kilang yg menggunakan cuka buatan.

Saya akui pertama kali maka jeruk pelam (yg ada kulit tu) rasanya lain sangat..sedap. Selalu kalu mkn jeruk kan kita akan rasa cam masam2 & perit pedih kalu makan banyak2, tapi yg jenama ni makan banyak pun still ok lg tekak tu..ceh cam iklan je (Pak Ali kalu baca ni kena bayar royalti hehehehe)

Lokasi kedai ni di Medan Suri di Sg. Nibong berhampiran stesen bas Bas Bayan Baru. Dekat kawasan airport penang. Ada juga kata tempat ni namanya Astaka. Yg pasti kedai ni kat kawasan food court. Mmg ramai la org yg databg membeli jeruk ni.

So uol kalu datang penang jangan lupa ye ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!