Saturday, July 30, 2011

Fashion Hunt @ Parkson Pavillion!!

Assalamualaikum....

Tadi tengah hari ai pergi ke Fashion Hunt @ Parkson PAvillion, ai sorang2 jer. AI tiba lambat sikit dalam 12.30pm itu pun dah ramai yg mula, most of them chinese. Yg menang 1st-10th place dpt extra hadiah berupa luggage bag. Tak kisah la dpt consol jer, worth juga beb dekat RM300...hehehehe sapa tak nak. Demam2 pun gagah juga diri join hunt tu, ala kena completekan 30 task jer all about benda dlm parkson tu.
My new experience...ngeee

Me with te goodies bag 



Ni lah isi2nya... XD

With new fren dari kiri Nani (Compez gak ni), Seri & Me


Free complementary (include in the voucher) from Zang Toi Cafe

Dessert

Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday: 8th Yrs Anniversary ~ Bali Trip

Assalamualaikum

Alhamdulillah thn yg ke 8 usia perkenalan ai n hubby, moga jodoh kami kuat dan berkekalan. Amin...


*Sekadar teaser*

Peperiksaan Pegawai Tadbir & Diplomatik ~ 16 Julai 2011

Assalamualaikum...

Maaf la yer kawan2 belog ai ni berhabuk amatt. Ok just quick update memandngkan ai ada terbaca kat 2-3 blog yg sibuk ceta pasal Exam PTD tu, so ai ambil kesempatan ni nak share sedikit tips (walau masa dah suntuk rasanya tp kalu dpt membantu Alhamdulillah). Ai bukan teror sgt, tp mungkin dah tersurst n rezki sekali jawab exam terus ke step seterusnya...

Antara tip2 yg raasanya boleh dipraktikkan..

1. Uols kena baca @ amik tahu pasal past issue starting from last month until last year mei (bulan 6 2011-bulan 5 2010)...x kira apa pun isu kena amik tahu ie sukan, isu dunia, politik, negara,dasar dan sebagainya..krn ia membntu utk soalan pengetahuan am dan esei.

2. Bagi soalan math - kompom mmg x boleh jwb semua, (bg uols yg mmg superb math mungkin boleh kot) uols jawab brapa yg uols mampu dgn masa yg ada, jika x sempat juga nak jwb baki soalan yg tinggal tu...sila penuhkan juga kertas jawapan tu dgn cara tembak jer, janji petak semua diisi okay.

3. Bagi soalan esei esp english (tips bg yg x teror english cam ai ni) korang tulis la esei tu dlm english broken janji diorg faham apa yg korang nak sampaikan yg pasti penggunaan vocab n verb tu betul cuma dr penggunaan istilah tu pakai yg biasa2 jer jgn bombastik coz nanti makna tersasar jauh XD

4. Ni yg wajib...bg yg muslim dan islam sebelum uols jawab semua soalan tu...bacalah surah Al-Fatihah dan 3 Qul kemudian hembuskan pada kertas soalan yg belum dibuka (kita mohon pada Allah semoga soalan tu senang utk kita jawab,bukan jampi tau)

5. Setelah usai hari peperiksaaan tu, uols jgn lupa utk solat dan berdoa pd Allah moga uols semua lulus exam tu.


Sekian jer la tips yg ai mampu share, ohh lupa plak..Buku Malaysia Kita (rasanya sold out kot tiap2 kali nak exam PTD ni, ahaks) boleh jer nak baca..bukan apa utk tahu pasal dasar2 yang telah negara laksanakan tu jer...kalu x beli pun x apa, like ai beli gak tp sentuh sekejap jer n sekAli lalu.

Apa yg dikongsikan disini bukan nak kata riak @ takbur @ nak kata ai ni bagus sgt cuma sekadar perkongsian ttg apa yg ai dah buat n lalui.

Good luck to uols yg nak exam tu yerr...

Mmuaaahhss

Anniversary Trip ~ Bali Island (Part 1)

Assalamualaikum....

XD nak menyengih dulu sebab tahu blog ai ni dah berhabuk cam tuan dia gak. Maaf la yer blog coz x update2 langsung cam berkurun rasanya n janggal plak nak taip ni.. huhuhuhu


Apa ce mimpi tulis entri pasal honeymoon plak ni? Sajer nak share xperienced kat Bali yang org kata besh sgt tue!... (Pergi last Julai, kira xpired skit yer)

For me totally tak besh!!! (Tp nak say tq so much kat hubby yg bawa ai gi obersea ni, pestime tau ai gi obersea sepanjang hidup nan bosar ni, lepas umur 5 thn coz masa tu g s'pore kira x aci kan time kecik :p)

Bak kata hubby best lagi Pulau Langkawi (huh baru sodar negara sendiri lg besh:p)

Kebetulan nak jd ceta time datang ni time peak season kan,dah la umat nyer ooii mak aii ramai,tambah plaks dgn tourist lg la serabutperut....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!