Friday, September 16, 2011

Pengumuman PM bikin Suspen je!

Salam,

Dah dgr pasal pengumuman oleh PM mlm semalam?...suspen je kan. Pelbagai spekulasi kuar masa siang semalam (Khamis). Ada yg kata PM nak annoumce date PRU 13 la, na umum bonus la, nak umum letak jawatan la, itu la ini la...Last2 rupanya ucapan dan pengkisahan mengenai negara..sume yg ditebak oleh org2 yg buat spekulasi tu x menjadi!

Yg paling best n jadi isu lepas ni ialah bila PM umum ISA akan dimansuhkan - ramai giler yg suka, ramai pula yg x faham & ramai pula buat rekacita baru!!

Juak2 politik kedua2 pihak tgh sibuk bertwitter tu!! Habis masing2 berlawan hujah, begitu begini...kuarla segala bagai mak nenek topik utk kaitkan dgn parti memasing n nak menangkan hujah2 mereka. Segala mcm warna buku turut dikaitkan! Merah, biru, jingga dan yg sewaktu dgnnnya..

Orang berpolitik mula dah mainkan gendang & tali mereka utk pengaruhi org2 atas pagar (mcm me ni la)...kalu x kuat iman dan buta sejarah utk fikirkan akan jatuhla org2 atas pagar ni ke rumput2 berkenaan.

Dalam duk sibuk2 kes ISA ni, rasa2nya me pun turut kena tempiasnya...mana taknya my en suami dr lepas PM umukan perkara tu, dia x habis2 bertwitter (maaf yer dia bukan ahli politik, tp org2 politik tweet mesti attach nama dia) isshh apakehalnyer yeob?...


P/s - ni bukan entri politik, ni entri pasal pandangan me ttg apa yg disampaikan oleh PM semalam...tq

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!