Friday, August 21, 2015

Medifeet & Plantar Fasciitis

Sejak kebelakangan ni, ai mengalami sakit di tumit kaki sebelah kiri yang amat menyakitkan, bila dirujuk pada doktor dia kata nama penyakit ai tu Plantar Fasciitis (kalu tak silap istilahnya macam ada serbuk kaca halus dibawah tumit)

Memang nak memijak tu rasa sakit yang amat sampai boleh nangis, tp ia bukan gout sebab bukan di bahagian sendi. 

Nak jadi cerita, setelah membaca dan google di internet, terjumpa sebuah artikel dari blog ayuarjuna tentang kedai kasut Medifoot ni, jadi semalam ai dengan suami pergi terjah di HQ yang terletak di kawasan Worldwide Shah Alam. 

Medifoot sebelum ini dikenali sebagai Stepfoot (suami ai penah beli kasut diebetes dari jenama stepfoot ni dan ianya memang sangat sesuai bagi pesakit diabetes) 

Ai nyaris nak terbeli kasut jenis diabetes sebab rasanya yang selesa untuk pergerakan, tapi nasib ai baik sebab bila tanya pada manager tentang sakit kaki yang ai alami beliau mengesyorkan sandal yang sesuai untuk masalah sakit kaki ai 

Inilah sandal yang ai pakai untuk masalah yang ai alami sekarang, sangat selesa pergerakan ai dan mengurangkan kesakitan. Harga dalam RM186 (memang macam mahal tetapi yang lebih berharga adalah kesihatan 😂😂😂) 



Kalu nakkkan keterangan lanjut mengenai kasut MediFeet dan cara untuk mendapatkannya, korang bolehlah layari :-


ataupun

MediFeet HQ at : 2-3, Block 1, Ground Floor, Worldwide Business Park, 

Jalan Tinju 13/50, Section 13, 40675 Shah Alam.

ataupun hubungi di talian

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!