Wednesday, June 13, 2012

Friday, June 8, 2012

Pavlova In The House ;)

Salam,

Vah vah....rumah dah sattle so harusla oven beroperasi semula kan..jadi pd kengkawan yg nak rasa tu meh la order..harga mampu milik ahakss..

Order hendaklah dibuat 2hari sebelum event k...utk warga putrajaya free delivery, luar pada tu rege RM5-RM20 tgk pd lokasi...


Warkah Utk Ibu - 1st Day Part 1

Pertama kali jejak kaki ke Awana Porto Malai Langkawi, ada yang kata hotel ni 5 star ada kata 4star. Yang penting dapat menginap percuma...ngehngehngeh...Syukur Alhamdulillah

18 MEi 2012 - Jumaat 

welcome dish untuk kami .... ada ibu2 yang tak makan,pelik sgt rupenya kata mereka. 


cantik je kan...orkid la 

depan balkoni bilik penginapan

katil queen, siap ada itik lagi... ;)


sempat lagi tu bershopping di HIG kat Langkawi...masa free n easy,aku le tukang arrange gi jenjalan kat Langkawi tu, ada yg tido, tp aku nak shopping...


antara hasil rembatanku di petang jumaat itu 

Thursday, June 7, 2012

1st Time Mak Naik Kapalterbang



Hadiah Peraduan Warkah Untuk Ibu - Anjuran Awana Genting & Kosmo berupa percutian 3H 2M di Awana Porto Malai Langkawi pada 18-20 Mei yang lalu. Jadi dapatlah melunaskan hajat mak nak naik kapalterbang...Alhamdulillah ;)





mak dlm kapalterbang 


lunch set yang telah diorder oleh organizer 

nasi lemak rendang ayam...nyuummmm

nape tu mak? 

masa perjalanan pulang 

kopipaste kan? ;)

Tuesday, June 5, 2012

Happy Belated Besday Abah

30 Mei 2012 (Rabu, 12 Rejab 1433H) hari lahir abah yg ke 54. Tak sempat nak celebrate cuma belikan sebiji kek utk dipotong

Hari Khamis cadang nak makan2 kat luar dgn semua yg ada kat umah, tup2 my sis x larat so bawa je abah mak n adik lelaki keluar pergi alamanda.

Dinner kat chakri xpress
My lovely parents - Sayang both of u!

Hadiah besday utk abah - Samsung Corby je

With En. Suami

Berselera both of them makan, suka tgk. Lepaskan hajat abah nak makan seafood. Kalu ikutkan dia nak makan yg bakar2, tp x dpt nak bawa 

Nape pulak muka my lil bro tu? Berat ke air tu? ;P 

Monday, June 4, 2012

Kaw Kaw Burger Bakar

Malam minggu yang lalu (sila baca cam lagu dangdut punya nada ;p)

Akhirnya dapat juga rasa burger grill yg org asyik canang ni..

Pergi di area Puchong Utama - Lokas Makana ie sebuah medan selera (boleh cari kat En. Google ok). Nak jadi rezki, sampai dpn kedai burger x ada org beratur. Amik no n order lepas pd tu berderet org beratur k. Dlm 15 je dah dpt.

Suasana di kedai burger 

Nombor giliran 

Senarai menu dan harga, lepas ni senang nak order ;)

Daging burger yg sedang di grill

Double layer burger ok. 1 utk saya 1 utk suami, tp makan 1layer jer dah kenyang, siap boleh tapau lagi k. Moral of story, order 1 layer je jgn tamak ;P

Double layer 

Psst - Kalu nak makan kena perut betul2 kosong kalu tak rugi.

BFF Datang Kursus | Anak2 Suka Sgt

Petang semalam, Ela sampai dr penang. Abg Din dtg hantar je sekejap, pastu gerak balik Kuantan dgn anak2.

Tp budak2 tu sempat jg la berseronok sakan main kat taman. Tgk la aksi2 mereka tu. Nak2 si qisya tu..,amboi2 ligat nyer...

Lepas ni kenalah dtg umah untie kikin slalu k ;)

Qisya yang ligat 

4 beradik yg ceria 

Iman tgh tangkap si along, qisya pun nak turut sama 

Along cuba nak elak dari di tangkap oleh angah

Dapat tangkap iman 

Psstt - mereka 4 beradik je yg main kat taman ni coz dah dekat pukul 7pm, bebudak lain 4.30pm dah main. 

Rumah Baru Jiran Baru :)

Alhamdulillah akhirnya dapat juga pindah rumah teres, kalu sebelum ni duduk apartment. 3 tahun lebih menunggu. Syukur sgt2...
Pemandangan rumahku

belakang rumah ada taman permainan, ada gazebo, dah plan nak buat bbq ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!