Saturday, March 31, 2012

MH Hotel & Boutique

Assalamualaikum..

Seharian hari ni melawat kawasan ie ke Perak. Dari pekan Tg.Malim - bekfast di Pau Yik Mun Kopitiam. Terus ikut jalan lama hingga ke Gopeng. Tenang je lalu jln lama berbanding hiway.

Masuk hiway Gopeng terus exit Bandar Baru (sampai kedah tu) ke Parit Buntar (saya gelarkan daerah 3 negeri sebabnya bandar tu terletak bersempadan dgn Kedah dan Penang walaupub ianya dlm negeri perak) Bagan Serai, Bukit Merah kemudian masuk hiway dan terus ke Ipoh.

Sampai ipoh dlm pukul 6pm..cari la hotel. Penuh semua hotel ada. Last2 jumpa hotel baru berdekatan dgn tesco xtra - MH hotel, dpt pula bilik Deluxe King (RM220) sebab x bawa tag ofis, layankan je harga tu coz dah terdesak..

Hotel baru 20 tingkat..not bad. Dpt pula tingkat 14..huiyooo.

Alhamdulillah dpt melepas lelah utk hr ni..

Friday, March 23, 2012

Ke Manakah Kita Setelah Tua Nanti?

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, di pagi jumaat yg barakah ni saya telah berpeluang mengikut rombongan Cik Kiah @ Puspanita jabatan melawat ke Rumah Orang Tua2 Al-Ikhlas yg terletak di Pulau Meranti, Puchong
(Terletak dekat highway puchong-cyberjaya)

Sedih..ke manakah kita letak ibubapa ketika telah senang?..

*to be continue*

Tuesday, March 20, 2012

SEO - Carian Final Misi 12 Astro Ria

Wah..mcm x percaya je bila en. Google letakkan nama blog saya yg pertama skali bila taip - Misi 12 Final (sehingga ntri ni ditulis la)

Saya bukan tau sgt pasal ranking blog ni @ SEO (bg blogger yg teror, SEO ni amat penting buat mereka supaya bila org search, blog mereka yg paling atas, lebih kurang begitu la katanya, kalau x silap pemahaman saya)

Cam x percaya je, x ada org tulis lg pasal n3 ttg rancangan ni..huhuhuu

Saja je tempek gambo buat kenamgan,
Ce saya googled lg 1/2 jam ke sejam kompom dah kebelakang la nama blog me ni..heheheehehe

Misi 12 - Final

Assalamualaikum,

Mlm ni ntah x ada ceta best tukar channel 104 astro ria, ada final Misi 12. Serius sy x penah pun tgk cerita tu dr mula, final ni je tgk (Bak kata Sham Kamikaze 'maaf saya x tengok tv' dan x mengikuti perkembangan peserta) saya tgk tv tp x tgk misi 12 - berbeza tau. ;)

Ada 12 org peserta dr pebagai latarbakang - ada yg x habis sekolah, bermasalah, nakal dan sebagainya, semua dilentur dlm program tu utk jadi org yg berguna dan bekerjaya.

Kumpulan terbaik dimenangi kumpulan Muhibah. Dpt RM50,000.00
Manakala Peserta terbaik - Aki dpt RM12,000.00

VIP yg hadir Datin Rosma Mansor. Rasanya Kak Ina Kl ada kat situ tgk live lg tu..ngee


Pssstt - rezki pastry dan baking makin menjadi..alhamdulillah..
Ada sesapa di sekitar putrajaya, bangi, dengkil, salak tinggi yg minat boleh email yer..tgh promosi ni..


Friday, March 2, 2012

Baking Class For Kids - Tiramisu

Anak my fren - twins..mak dia dtg umah td lunch dirumah, then sedang buat kelas utk ofismate..si kembar ni pun eager tgk me buat..last2 me suruh mereka cuba sendiri..best kan?

Seronok tgk mereka berdua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!