Thursday, May 21, 2015

Program Integrasi Komuniti Sempena Pesta Keaamatan 2015 - Part 1

Assalamulaikum readers 

Perghh dah 4 bulan berlalu lepas posting nak kurus dlm 30hari, agak2 aku dah kurus ke? Whoap...🙊🙊🙊🙊 hahahahaaha, tgk je la nanti ye 😆😆😆


Ok, nak cerita pengalaman dapat peluang jejak kaki ke Keningau...

Minggu lepas aku bersama rombongan KRT dari seluruh semenanjung, sarawak dan labuan telah dibawa ke Sabah, utk program integrasi tu, berkampungla kami selama 5h 4m di Sabah. 

Kami dibawa ke daerah Keningau..perjalanan dari KK ke Keningau mengambil masa lebih kurang 4 jam. Keningau ni terletak di kawasan lembah, yg mana perjalanan ke sana melalui kawasan perbukitan di celah2 banjaran crocker. 

Kalau korang nak tahu, masa pertama kali dapat tawaran ke sana, jenuh gak aku google nak tahu maklumat pasal Keningau. Maaflah sebab memang kawasan Sabah @ Sarawak kuranv arif dan aku agak skeptikal bila kena ayat  dalam surat tu tulis "Kawasan Pendalaman Atas" terus aku bayangkan kawasan macam kat Sarawak, kena naik sampan nak pergi tempat tu. Tapi apa yang aku bayangkan tu memang amat berbeza dengan apa yg aku saksikan. Sebab pertama, keluasan negeri Sabah kebanyakannya masih dapat di lalui menggunakan jalan darat. 

Tapi nak sampai ke kawasan tu kalu yang tak kuat iman dan tak suka jalan bengkang bengkok, standby je la ye..sebab jalannya memang agak sempit - ngan utk 2 kereta (macam jalan ke cameron highlands tu tp agak mencabar kecekapan pemanduan bagi yg tak biasa. 
   Lapangan terbang antarabangsa Kota Kinabalu

    Nampak tak cabaran laluannya? 

    Antara selekoh tajam yang ada di laluan tersebut 

    Tu kat balik bukit tu le Daerah Keningau.. 😊




Biskut Raya Meletops 2015

Assalamualaikum

Insya Allah dalam masa beberapa minggu kalu dipanjangkan umur kita nak menyambut ramadhan..

Bulan Ramadhan bulan kita nak perbanyakkan amalan ye tak? Bukan bulan nak fikir pasal hal nak sambut raya bagai. Nak beli itu nak beli ini ye tak.

Ok tak nak celoteh panjang..meh nak promote biskut raya meletops 2015. Sebab apa saya kata meletops sebab biskut dia memang sedap, rapuh, kalu yang coklat tu mmg pakai coklat pure ie Cellabout coklat, kalu butter pula pakai yang brand butter original ie Anchor atau SCS to be named..harga? Kalu dah bahan2 yg digunakan pun boleh dikatakan premium dan berkualiti, agak2 brapa? Takkan la RM25 kot, agak2 juga la kan..harga 1 bekas yang mengandungi  minima 49 biji dan maxima 50biji bermula RM35-36 sahaja..mcm gambar dibawah 




     RM36/50pcs bg red velvet cookies 



      RM36/50pcs bg nutella dougnut 


Dan banyakk lagi kalu nak tengok boleh pergi ke FB: Pav's Lover Bakery. Kami mempunyai agen di seluruh Malaysia, Sabah dan Sarawak jika berminat untuk mendapatkannya, order akan di tutup pada 7 Jun 2015 ya..
Kalu nak order boleh order sekarang di talian 0163165209 bayar 2kali pun boleh bulan ni dan bulan depan..order akan dikira sekiranya deposit dibuat..

Sebelum terlupa 

Ni namanya Sinful Brownies yg menggunakan coklat Callebout yg mang tangkap leleh bagi penggemar coklat RM36/50pcs 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!