Sunday, February 26, 2012

Pavlova - Order dari Lia

Alhamdulillah, berkat keyakinan dan hasil respon tester2 yg ada, kekuatan itu ada dan semangat utk terus melakukan part time ni pun terus membara. Pagi td dpt order dr member ofis, katanya akibat tgk pic yg saya post kat FB, dia teringin sangat..so kebetulan x bz mana, amik la order tu dan dah siap pun..

Risau juga jika deco x menjadi, maklumlah tgn x seni sgt, tp yakinkan diri akhirnya inilah hasil air tangan saya hari ni, harap dia suka..

Terima kasih Lia..

Walau Jauh Tp Ingatan Tetap Utuh :)

Rasanya tarikh lahir dah lama berlalu tp kalu dah igt tu lambat pun tetap bagi..

Terima kasih pada Ela dan Yani atas hadiah kalian.. XD

Love uol always n frenz 4ever...(rs cam zaman skolah2 pula ayat ni, ngeeee)

Stay Up - Restoran Ali Baba, Ampang

Masya Allah...(time tgh tulis n3 ni masih berada di sini)
Malam minggu teman en suami gi gathering, xmo tingga umah punya pasal, sanggup ikut..memula di NZ Wangsa Maju lepas tu dtg Ali Baba ni nak wish kawan dia punya besday.

Ni kali ke-2 dtg Ali Baba ni, tempat ni boleh thn ramai malam minggu cam no, restoran ala2 arab tp yg ramainya iranian..malam minggu ni ramai yg dtg siap ada nyanyian dan ramai menari (ala joget lambak)

Tengah dok bersembang2 tiba2 tgk kawan2 berdiri, tanya kenapa, rupamya mereka berdiri krn lagu yg didendangkan kira lagu semangat negara mereka. Saya pun berdiri la juga (sambil tgn menaip, mmg dah la x faham sepatah haram, tp hormatkan)
Dah habis tu duduk la semula..

Apa best kat sini?
Tpt dia cosy dan menarik utk bawa famili sebab ada pondok-pondok utk bersantai..

Lokasi?
Berdepan dgn Great Eastern Mall

Makanan?
Arab style

So kalau nak cuba dtg la..

Saturday, February 25, 2012

Semoga Panjang Umurnya dan Bahagia Selalu - Sayang Mak Chah


Hari ni hari lahir makcik kesayanganku, yg menjaga ketika emak pergi keja, yang menjadi tempat bermanja, menyimpan segala rahsia, yang memberi motivasi tika berduka, yang menjadi banker ketika duit tak ada. Sehingga hari ini dia masih setia, menetap bersama keluargaku tercinta.

Ku kagumi semangatnya..tabah, gagah, gigih dan setia. Dia tempat adik2 mencurah rasa, tempat adik2 bermanja, mengganti tempat arwah nenek yg telah tiada. Tempat sedara mara menjenguk muka.

Mak Chah - Selamat hari Lahir yang ke 61 tahun..semoga kesihatan dan kudrat sentiasa ada utk mak chah utk beribadat kepada Allah..Akak sayang mak chah!!

P/s - sedih x dpt balik jenguk dia minggu ni.. :'(

Tiramisu ~ Open for ordering

Alhamdulillah, nampaknya berkat semangat dan tunjuk ajar serta respon dr org ramai yg rasa..sekarang ni saya buka utk tempahan
Sesapa yg berminat boleh email k
asfieda_1313@yahoo.com

Friday, February 24, 2012

Dari Mata ke Hati ~ Bersama Prof Dr. Muhaya Mohamad

Assalamualaikum,

Hari Rabu yg lepas bekesempatan mengikuti Wacana Eksekutif Intan = WEI...

Alhamdulillah sesi yg sgt bermanffat dan punyai input yg byk utk diamalkan..

Wednesday, February 22, 2012

Pavlova in The House..

Assalamualaikum

Akhirnya dengan rasa konfiden dan setelah dpt respon positif, saya dengan brani membuka utk tempahan..
Harga bermula dari RM35 dan ke atas..
Penghantaran sekitar putrajaya adalah percuma, luar putrajaya akan dikenakan delivery caj..
Sekiranya berminat boleh PM saya di email
asfieda_1313@yahoo.com

Tuesday, February 21, 2012

Komuniti Jiran Wanita

Sabtu hr tu join kelas masak memasak *rasa cam mak2 sgt kan... ngeee*

Tp bgs utk tambah kenalan dan ilmu...

Sunday, February 19, 2012

Jalan-Jalan Cari Sosej Kampuchea

Pergi Banting dah tgh hari semata2 nak cari sosej ni punya pasal..sanggup tu. Setelah lebih setahun tidak dtg..

Dont worry ianya halal dan telah disahkan oleh "Jambatan Haiwan dan di bawa ke MAHA" kata si penjual heehehe..

Saturday, February 18, 2012

Kayuhan Mega HotFm Putrajaya

Antara xtviti yg sgt saya suka bg release tensen...peluang yg bukan selalu dpt...ngee

Friday, February 17, 2012

Baking Marathon ;)

Asssalamualaikum,

Sesungguhnya hati ini n jiwa ini amat sayang pada blog picisan ni, tapi ntah naper amat malas nak update...main tepek gambo n buat caption je la. Angin ngomel2 blum datang la... ;D

Tengah gigih buat pavlova...yummy!!

 fresh form oven, sgt suka makan kosong tanpa toping, sedap...

 setelah ditopping 

 letak kiwi n bluberi...nampak tebal kan, isinya..nyumm..nyummm
Makan skit jer, yang besar tu bagi jiran depan rumah...ngehngeh

my 1st trial buat puding kek karemel...tak menjadi wooo huhuhuuu...puding x melekat ngan kek
silap teknik agaknya..takper2 cuba lagi. Separuh loyang bagi kat jiran depan umah 
(alamat kembang la demo tu..hehehehe )

ni sedang tunggu red velvet cupcake kat oven....

Fuh mengalahkan baker pro plak, non stop membaking...kihkihkih...aura tgh muncul nak membaking...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!