Sunday, October 16, 2011

Cheese Cupcakes With Famous Amos Cookie Crumb

Assalamualaikum,

Wah hujung minggu yg pecah rekod - me x kuar g mana2 pun! :D
Slalu tu pantang hujung minggu ada jer agenda, ntah rini rasa x mo g mana2 coz nak recover bdn yg x sihat. Nak rest jer coz mula esok dan hari2 yg seterusnya adalah hr yg hectic!

Dlm duk umah tu, ptg td rs boring plak, bhn2 utk masak2 ada, tu yg lepas solat asar buat cheese cupcakes, cr resipi yg paling mudah n masak ler..

Tadaaa..
(boleh la tahan hehehee)...nyummm2

Saturday, October 15, 2011

Tutti Frutti Putrajaya @ Presint 15 - Grand Opening

Assalamualaikum...

Berita Menarik!! TF Telah membuka cawangannya di Presint 15 Putrajaya!!

 
 
POTONGAN 50% UNTUK PROMOSI PEMBUKAAN SEHINGGA ESOK!!

JOM2 FRUYO FANS APALAGI!!

Me dalam demam2 tetap ajak en suami ke sana semata2 nak grab 50% diskaun tu beb
 
 Kedainya terletak bersebelahan Cambridge  dan Mum's Laundry
Kalu orang yang tak familiar mesti x perasan. Selepas traffic light ke SR tu belok kanan @ boleh nampak signboardnya dari jauh bila dah belok jalan area Mydin tu..kalu x tau gak sila GPS yer ;D


Tu dia ramai kan...me datasng dah pukul 3pm masa ni, diskaun mula kul 12noon, agak2nya masa tu lagi padat kot. (Uikss terselit pulak en hubie kat situ) XD

Ni lah hasil rembatan kami 2 orang yang berjumlah RM60++ tau (setelah letak accesories) tapi nasib la 50% kan...jadi la RM30.20 jer


Me tak lupa snap pic Person Behind The Scene @ The Owner
Me wish congrates to them n wife siap tanya me duk sini ke, me cakap yer..(ceh ceh..nak beramah mesra plak kan, untung2 nanti bleh diskaun lagi ahakss) :P


FYI - Kira org2 kat Putrajaya ni kayo2 la yer, makan ice cream yogurt gitu, mahal plak.. ;P

Sunday, October 9, 2011

Cabutan Bertuah Kedai Perabot @ Plaza Perabot Shah Alam

Assalamualaikum,

Petang2 ahad ni kalu ikut hati duk melepek kat umah je kan, tp kebetulan harini ada cabutan bertuah (coz me kebetulan ada beli set katil kat Plaza Perabot tu pada Julai hari tu) jadi digagahkan juga pergi ke Shah Alam ni hah...organizer dia Cina. Tapi yg ramai tunggu Melayu..

Siap bagi makan sate. Cabutannya pukul 4.30ptg nanti. Sekarang masih tunggu lagi.

Mana taknya cabutan bertuah dapat RM5K sijil simpanan BSN...(Moga2 ada rezeki me)

So kita tunggu...

Saturday, October 8, 2011

Bajet 2012 - Kenaikan Gaji Penjawat Awam, Beginikah?

Assalamualaikum,

Wah semalam semua pakat duduk depan tv kan, even yg di ofis pun ada sesetengah tempat tu siap buka tv nak tau kot2 ada announcement best untuk penjawat awam kan, XD

Tp selepas bajet diumumkan masih juga ada suara2 yang tidak berpuashati terutamanya kenaikan gaji penjawat awam yang dianggarkan 7-13% (RM80-RM320)...

Katanya gaji yang dianggarkan, perkiraannya begini;

kenaikan tahunan bg penjawat awam..Gred 1-16 : RM80
Gred 17-26 : RM120
Gred 27-40 : RM160
Gred 41-48 : RM220
Gred 52-54 :rm 260
JUSA A,B,C : RM320..betul ke?



Tetapi kalau begini

‎*Ni cuma bayangan saya sahaja. Harap maklum. Tp rasanya ada juga yg mengharapkan begini
Tangga Gaji yg diangankan

Gred 1-16 =RM320
Gred 17-26 =RM260
Gred 27-40 =RM220
Gred 41-48=RM160
Gred 52-54=RM120
Jusa A,B,C =RM80

Mesti gred2 rendah tu senyum sampai ke telinga n gred tinggi2 tu muka cemberut kan..





*Perkara ini me kongsikan kerana hasil dapatan yg me dapat daripada sesi sembang2 dgn kengkawan ada yang kata golongan gred rendah terutamanya dari badan berkanun @ PBT amat mengharapkan penetapan gaji minimum gred rendah tu pada satu angka yang munasabah. Kerana ada di antara mereka gaji tidak cecah RM1.4 (setelah masuk elaun)


Apa kata uols?

Tuesday, October 4, 2011

Conference ICSSR 2011 Holiday Villa Subang

Assalamualaikum,

Wee pepagi dpt arahan kena gi Holiday Villa utk hadir perasmian Conference ie International Conference of Sports Science & Recreation 2011 yg dianjurkan oleh KBS dan Fakulti Sains Sukan UITM.

Me dtg wakili bos je utk launching, pas ni kena balik. Me immediate bos dah warn nak kan task yg diberi semalam, dia nak tgk esok.huhuhuuu

So faham2 je la yer. Btw ada can jumpa 'kembar' me hheheheehe

Sunday, October 2, 2011

Tiramisu Kek @ Shima Deli Recipe

Assalamualaikum,

Akhirnya tercapai gak hajat nak makan tiramisu yg my cousin buat. Jauh tu import, kuantan tu..

Me hubie yg suka tiramisu n dia yg suruh order.

Kepada org2 kuantan yg nak homemade kek bleh cari my cousin di FB - Shima Deli Recipe

Husben me siap makan dua potong lagi n dia kata sedap. Me kirim ngan kawan me yg ada kursus kat kuantan.

My cousin ni mmg housewife n fulltime cake maker, Alhamdulillah mmg sedap2 keknya n harga berpatutan.

Hotel Seri Malaysia Port Dickson @ Hotel Indah Khabar

Assalamualaikum,

Apalah malang nasib kan, igtka teman suami ke sana dpt release2 tension rupanya tambah tension lg ada.

Ceritanya me folow hubie yg ada kursus disana semalam n hari ni, isu timbul tgh malam semalam lepas outing di luar n balik bilik x ada air, dlm area kul 12.45am me pun pergi la ke front opis buat aduan n tanya pasal masalah tersebut. The receptionist on duty kata mereka baru tahu n tak tahu bila akan ada air. Nak jadi ceta me pulak kebetulan masa outing minum white coffee langsung mata jd x ngantuk, then sampai kul 2am sblm tdo cek x ada juga.

Pagi2 bangun g cek tandas n masih x ada. Hah apalagi meletup la me n hubie. (My hubie lg angin coz dia dr mlm td x menunaikan tuntutan alam n he diabetic, kaki jd bengkak)
Tanya kaunter derang x bleh bg solution, me kata x nak bayar la kalu cam tu, the reception refuse to accept n ask to wait for the front office on duty.
Mr hubie dah bising2 n kami pun terpaksa menumpang bilik org...

Dlm kul 9am bila officer datang kami pun pung pang argue, memula he refusr to admit la n ask to pay half of the payment, tp my hubie push n bg statement on hospitality side n term about breach of contract n memacam lagi la ( sambil rekodkan semua percakapan guna hp) then dia pun mengalah n tak charge.

Moral yg nak disampaikan;

1. Hotel ni x ada inisiatif nak sediakan service seperti yg diharapkan - esp bilik! Me stay kat bilik 103, paip leaking, tv kecik ie 14 inchi je, no fridge harga utk weekend RM170 (gov servent x ada spesel rate! Hello hotel lain ada je even weekend pun!)

2. Muka staff semua x welcoming n approachable. Masam je. Nak2 yg receptionist tu, me rasa me yg lebih senyum dr derang ok.


3. Tak ambil inisiatif n action plan untuk solve problem.

4. Tak alert nprihatin dgn situasi acara ie - guest x habis makan lg (utk meja vip yg x berusik) dah gi kemas! Makanan pun x cukup.


Uish kalu nak tulis lg byk lagi yer, tp rasanya cukup dulu laa..

P/s - hotel seri malaysia ni yg tip top bleh kira ngan jari. Pls la improve coz gov agensi byk support uols. Tp uols bg service so suck!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!