Thursday, September 29, 2011

Kapurcino ~ Sedap Sgt Ker?

Assalamualaikum..

Me suka sgt minum kapurcino lately ni, x tau kenapa. Sebab rasanya kot, lemak berkrim, puncanya sebab me makan kat Ikea. Masa tu pergi sarapan, minum air tu kemudian bleh refil (sebab pagi lagi kan ikea buat offer refil sampai kul 11pg jer).

Me refil sampai termuat dek tekak jugalah, jd mula dari situ me kalu pergi mana2 mesti pesan dua air, (2 tu x hengat sungguh kan) hahahhaaa, satu kapurcino, 1 air lain. Me ada beli kapurcino segere @ 3in1 tu, to rasanya x sama laa :(

Ohh kapurcino....

Thursday, September 22, 2011

Gila Kuasa

"Sepak terajang digelanggang kantor yg dipenuhi diktator yang ingin mempelopori majoriti, mempromosi diri, menempatkan diri beda dari adanya. Hingga tidak nampak apa itu amanah, tarbiah dan ketangungjawaban pada Pencipta atas kerjayanya di kantor itu!" - asfieda, putrajaya

Tuesday, September 20, 2011

Keracunan Makanan Ker?

Assalamualaikum..

Pagi2 dah berkejar ke klinik gomen. (smalam g dah klinik swasta, tp hr ni simptom lain plak kuar, tu yg g gomen)

Mana thn bila rasa nak kena duduk kat tandas 24jam x bleh bgn, it just fluid...teruk ke maknanya tu? Vomit dah x ada sgt, kalu ada pun same jer fluid dah...mak aii cam teruk je bunyi..

Harap2 x lah yer.

Teringat few years back masa tu bawa my youngest bro g klinik coz of food poison, dia punya sakit sampai kuar 'taji hijau' ie body fluid jer. Sebab sah teruk sgt..

Tp kenangan yang x bleh lupa, lepas bawa dia g klinik nak balik rumah both of us xcident. Tayar depan pancit n jatuh tepi jln raya kat area tmn rumah kami. Me punya risau pasal condition my bro, tp rupanya me yg teruk ie tapak tangan luka siap berjahit lagi! My bro alhamdulillah x apa2, tp dia kena 'tegur' ngan antu cina katanya coz tgn dia 'sejuk' mcm ais, bila baca2 kan ayat2 Al-quran, br ok then happen smula. So kami pun ambil air doa utk hilangkan.

Mcm2 hal sakit ni kan...

Friday, September 16, 2011

Pengumuman PM bikin Suspen je!

Salam,

Dah dgr pasal pengumuman oleh PM mlm semalam?...suspen je kan. Pelbagai spekulasi kuar masa siang semalam (Khamis). Ada yg kata PM nak annoumce date PRU 13 la, na umum bonus la, nak umum letak jawatan la, itu la ini la...Last2 rupanya ucapan dan pengkisahan mengenai negara..sume yg ditebak oleh org2 yg buat spekulasi tu x menjadi!

Yg paling best n jadi isu lepas ni ialah bila PM umum ISA akan dimansuhkan - ramai giler yg suka, ramai pula yg x faham & ramai pula buat rekacita baru!!

Juak2 politik kedua2 pihak tgh sibuk bertwitter tu!! Habis masing2 berlawan hujah, begitu begini...kuarla segala bagai mak nenek topik utk kaitkan dgn parti memasing n nak menangkan hujah2 mereka. Segala mcm warna buku turut dikaitkan! Merah, biru, jingga dan yg sewaktu dgnnnya..

Orang berpolitik mula dah mainkan gendang & tali mereka utk pengaruhi org2 atas pagar (mcm me ni la)...kalu x kuat iman dan buta sejarah utk fikirkan akan jatuhla org2 atas pagar ni ke rumput2 berkenaan.

Dalam duk sibuk2 kes ISA ni, rasa2nya me pun turut kena tempiasnya...mana taknya my en suami dr lepas PM umukan perkara tu, dia x habis2 bertwitter (maaf yer dia bukan ahli politik, tp org2 politik tweet mesti attach nama dia) isshh apakehalnyer yeob?...


P/s - ni bukan entri politik, ni entri pasal pandangan me ttg apa yg disampaikan oleh PM semalam...tq

Selamat Hari Malaysia!! 16 September 2011

Assalamualaikum,

Hari ni cuti umum + sambutan kemerdekaan + sambutan hari Malaysia (bermula thn 2010, hari Malaysia telah diistiharkan sbg cuti umum!)..

Sambutan kali ini agak menarik kerana ada perbarisan (memandangkan perbarisan pada 31 Ogos tidak dpt diadakan krn bertindih dgn sambutan Hari Raya Aidilfitri) yang diadakan di dataran Merdeka..dgr katanya konsep perarakan kali ni lebih santai..

Uols ada yg join perarakan ke?...

Saya Bangga jadi Anak Malaysia!!!

Monday, September 12, 2011

Kayuhan Bersama Menteri KBS - Part 2

Alhamdulillah akhirnya berjaya sampai juga me kat bukit Jalil...

Kayuhan Bersama Menteri KBS - Part 1

Salam,

Wah me buat liputan khas n live lagi tau! Hari ni me join group Menteri KBS dgn Staf2 KBS lain dalam 'Cycle for Fest' ie Kayuhan Merdeka.

Kayuhan bermula dari Bangunan KBS di presint 5 ke Bukit Jalil dlm anggaran 30km tau! Wah hebat x hebat me kan...:P

Ce tgk me kayuh tu..ok tak?...hheheheee

Friday, September 9, 2011

Rezki Dari Allah ~ Sedap Tp Meloyakan

Salam,

Teezer utk hari ni setelah sekian lama menyepi..(try guna software utk iphone ni) hehee.

Selamat Hari Raya uols..

(tp tetap mkn juga setelah letak sayur tu kat pinggan lain,Nampak tak ulat sayur tu? Ee yarkk..Putus selera me yg tgh lapo,takkan nak buang lauk n nasi yg ada.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!