Tuesday, March 22, 2011

mengapa kian malas?

Assalamualaikum,

Fuhh, apa nak jadi lah ngan blog ai ni kan, skit2 berhabuk, skit2 berhabuk. Kalu tak minat berblog baik tutup jer kan. Hmmm, sayang pula kalu nak tutup coz dgn berblog ni lah ai kenal ramai kengkawan maya ni yer. Actually berblog ni ada buruk dan ada baik nyer.

 Tq mr. google

Tp nape malas nak update? Sampaikan follower dah menurun n merudum jer nampaknya. Betul mcm kata En.Garfield tu, i can but i won't heheheee...

Antara sebabnya kalu dah menghadap lappy ni, dia jd ketagih n tak boleh buat keje lain..nak
buka itu, buka ini, buat itu buat ini..sampaikan keje luar tertangguh n terbekanglai dibuatnya..

Tp kan sebab utama ai dah jarang update coz ai dah sibuk ngan xtvt terbaru tau...heehehehee...ai duk meniaga baju2 baby dan half cut cardigen (bukan online, tp buka booth) di samping keje2 wajib.. tu la kot hal sebenarnya.

Hati ni masih sayang kat blog ni XD

Friday, March 18, 2011

Airmata Lelaki RM100K

Assalamualaikum..

Huhuhuhu...sapakah lelaki itu? Bukan calang-calang airmata dia tau, RM100,000 untuk sekali tangisan. Perghh cayalah, kalau cam tu Ai pun nak nangis la. Tp sapa lelaki tu? Sapa lagi kalau bukan Juara Raja Lawak Astro kali ke 5, Man..

Tahniah la diucapkan kat dia...malu, terharu, kelu tp beribu2 tu...hahahaha


Psstt - bolehla, tengok sekejap..lelama2 pun x ada faedah

Hadiahkanlah Untuk Yang Tersayang



Bismillah..

AI terima promosi dari MAD, bila buka dan baca terus teruja dan beli satu. Sebab rasanya berbaloi2 tawaran yang ditawarkan.

Khas untuk para suami, kalau korang rasa tak tahu nak hadiahkan apa untuk yang isteri tersayang, AI rasa promosi ni cukup istimewa dan berbaloi, alah setakat harga yang ditawarkan tu, lebih dari murah....tidak perlu berbelanja mahal!! (Mcm bunyi iklan pulak hehehee)

Untuk wanita-wanita yang teringin untuk memanjakan diri, nilah masa kita!! Bila lagi nak menikmati peluang keemasan macam ni, setelah badan penat dan letih, sesekali memanjakan diri tak salah rasanya. XD



The Company

Zense Face & Body Treatment Phone: +603 7713 3633 begin_of_the_skype_highlighting              +603 7713 3633      end_of_the_skype_highlighting
LG 08,
PJU 8/3A,
Plaza Emerald,
Damansara Perdana,
Petaling Jaya,
Selangor
 
 
BERMINAT? KLIK LA SINI

Psstt - sesuatu yang  baik itu perlu dikongsi kan XD

Tuesday, March 15, 2011

Saya Merindui Mu!!!

Assalamualaikum.

Bismillah, subhanallah...lamanya AI tidak mengupdate blog a.k.a 'rumah maya' AI ni, malu pulak rasanya bila ada yg datang menjenguk tiada apa2 perkembangan yang dikongsi. Rasa tidak berkesempatan untuk menukilkan cerita dan ceritera di layar maya untuk tatapan ramai, walhal banyak sungguh yang ingin dikongsikan. Rasa rindu turut meluap2, tapi kalau dah datang angin malas untuk membuka laptop tu, maknanya memang tidak akan disentuh la untuk sekian lamanya...

Sahabat2 maya sekalian apa khabar ya? Harapnya sihat disamping keluarga AI doakan. Sejak kedatangan 2011 ni kita terutamanya dunia dikejutkan dengan pelbagai cerita yang menggerunkan kita sebagai umatNya.
Terkini gempa bumi yang melanda Jepun pada minggu lepas. Walhal sebelum tu di New Zealand. Adakah itu tandanya yang bumi ini sudah semakin tua untuk menampung 'beban' yang ada di atasnya? Wallah hu ahlam.

Tapi sebagai umat akhir zaman, kita seharusnya memperbanyakkan amalan2 yang perlu untuk dibawa ke akhirat sana, disamping meneruskan tanggungjawab kita kepada amanah dunia yang ada. Seperti yang nabi pernah berpesan dalam hadithnya - Beribadat lah kamu seolah-olah kamu akan mati esok hari, dan bekerja lah kamu seolah-olah kamu akan hidup 1000 tahun lagi (perbetulkan saya, sekiranya saya silap dalam menterjemahkannya)


Salam sayang...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!