Tuesday, October 26, 2010

730 Hari Kita Bersama

Salam uols...

Alhamdulillah hari ni anniversary kami yg ke 2, tp sikit kecewa coz kami berpisah, minggu ni turn aku lak bertugas luar rumah aka outstation, x dapat nak raikan bersama2. Nak update blog pepagi plak tenet susah sangat linenyerr. Geram, ni baru laju skit. Tp x bleh lama2 krn tugasan dan komitmen tugas yg menanti, masa senggang yg berbaki ni le br bleh nak kemaskini.

Pejam celik pejam celik dua tahun dah kami berumahtangga, rasanya baru sebentar td kami diijabkabulkan. 730 hari dah kami lalui bersama-sama, masih banyak lagi halangan dan cabaran yg terbentang di depan yg x dpt kami jangkakan, musuh2 dan anasir2 serta parasit2 yg ingin merosakkan kebahagiaan kami sama ada nyata @ tidak, sedang menunggu saja masa dan peluang. Jika iman dan keteguhan diri tidak kuat, akan lemahlah ikatan ini.

Nak-nak pada ikatan yg terlalu muda mcm ikatan kami ni, andai dicuit skit jer suis nyalaan api kemarahan @ kecemburuan yg x bertempat nescaya akan musnahlah ia. Hanya doa, tawakal + keimanan kepada Allah sahaja menjadi benteng kekuatan diri dan pasangan. Amiinn

Baru sekejap tadi terima kejutan dari hubie ketika sedang berkursus!!
Terima Kasih Sayang!!!


MY ANNIVERSARY

it will be my sticky post until 26 Okt  2010 ;P

~Doakan semoga jodoh kami berpanjangan sehingga ke akhir hayat. Tabah mengharungi ranjau dan duri berumahtangga, dikurniakan cahayamata dan sejahtera sentiasa.Amin~



Sunday, October 24, 2010

Filem Terbaik FFM 23 tue!!!!

Salam...

Wahahahaaaa, me x ada keje nak update FFM 23, x sangka plak gatal nak update last 2 kategori ni yg lelain tu me x sempat nak updatekan laa..x terkejar beb nak tgk + taip...hahahaha

Tahniah kepada Pengarah Pilem Terbaik....me dah kata tadikan kat SINI,  tahniah ler filem tu memang hebattt laa..melatopsss n ada kelassss tu beb!!!

FILEM TERBAIK FFM 23~ MAGIKA!!!!

TAHNIAH KEPAD KRU PRODUCTIONS... hehehe tumpang gembira sebab me pun tgk juga filem tu. =D

FESTIVAL FILEM MALAYSIA 23 @ FFM 23

Salam uols...


Wah2 korang melekat terlekat dan tergam kat depan tv yer tgk FFM 23 yer...emmm suami dan anak2 mana?
Ada bersama2 ker @ bertempiaran ntah mana2...heheheheh

Tu dia..pengarah Pilem terbaikk tu....jatuh kepada...Shamsul Yusoff tu!!! Evolusi KL Drift 2 tuuu..
Wah2 anak Dato' Yusoff tuu...cayalah

~Tukar Header Lagi~ lalalala

Salam uols..

Bagaimana hujung minggu korang? Meriah? Seronok?...emm me punya hujung sangat 'awesome', nape? sebab 2 hari ni byk projek dijalankan (bergedikz2..ahakss) mentang2 somi tak ade yer, jd bujang sekejap =P.

Korang tengah buat apa tu?...mesti x tgk blog kan, sebab tgh kusyuk tgk Festival Filem Malaysia 23 @ FFM 23 tu kan. Yg update blog pun sume mesti ceta pasal FFM 23 tu kan, sume nak tahu filem terbaik sapa..ehh uols x tahu lagi ker? Dah tentu AKIGAM (MAGIKA)...laaa kompom...ahaaaksss pepandai jer me kan.

Apapun me gembira sesangat tau..akhirnya me dapat buat n tukar 'header baru' chantek taksss...=D =P
*masuk bakul sendiri nampak* dulikss aa...

Mana taknya aritu tak menjadi, huduh lg ada, la ni taraakkkk lihat lah pandanglaa....walau x brapa cantek tertarik @ da boomm...tp kira menjadi la...hahahaha

Selamat Datang Anak-Anak Suamiku

Salam...

Emm me x pernah buat review drama kan, ni 1st time me buat.

Drama tu mmg menarik, kisah isteri tua yang dianiaya oleh madunya (Lakonan Rita Rudaini, Nor Khiriah)...perebutan kuasa yang tak nampak secara nyata, bilamana kematian suami menyebabkan isteri muda (Nor Khiriah) datang bersama dengan anak-anaknya hani dan hana.

Kehadiran keduanya disambut dengan tenang oleh Maya, tapi dalam kelembutan dan kebaikan yang ditunjukkannya itu rupanya diambil kesempatan oleh madu dan juga adik Maya (Lakonan Fizz Fairuz), mereka berpakat untuk merampas semua harta suami Maya yang sememangnya kaya-raya, pelbagai cara dan tipu helah dilakukan yang akhirnya terjerat dek perangkap Aida sendiri yang rupanya telah mengetahui tindak tanduk serta tipu helah yang dipermainkan oleh kedua-dua musuh dalam selimutnya itu.

Kesimpulan cerita ni, sebenarnya Aida cuma inginkan anak-anak suaminya sahaja kerana Maya sebelum ini pernah keguguran yang akhirnya menyebabkan beliau tidak boleh mengandung lagi.

Jangan Tinggal Daku!

Salam hujung minggu uols...

Bagaimana hujung minggu kalian? Meriah? Me biasa jer, kerana sesuatu telah berlaku pada me. (Nak kongsi ke tak nak? Korang nak baca ker? Tak nak baca boleh padam page ni ye. =P )

Begini ceritanya....

'Hari rabu yang lepas, sedang me sibuk sibuklah sangat menyiapkan kerja-kerja ofis, tetiba ada massage masuk... "Sayang, abg terpaksa juga pergi esok, rancangan yg abg cakapkan tu...Abg terpaksa juga pergi". Me terdiam, airmata mula bergenang, kenapa esok? Kenapa jadi? Bukan haritu kata tak jadi? Me masih x puashati lagi...sampai hati abg, nak pergi dalam keadaan mengejut mcm ni, dia bukan tak tahu perangai bini dia ni. Tp nak buat macam mana dia tetap kena pergi juga...Walau menangis cam mana pun dia kena  gi juga, ni ttg masa depan kami.Huhuhuhu. Esoknya pepagi dia dah bangun, kul 5.30am me anto kat pintu lift'....
Me jerit cam mana pun kalu dia dah kena pergi, dah tanggungjawab...huhuhuhuhu..so ni jerlah pengubat rindu me..cehwwaaaahh =P (jgn muntah ekk)

*emm mcm x jadi jer n3 penulisanku itu =P*

 sedapnyer seafood...nyummm nyumm

perrggghhh bestt tul buffet..


@jeti...
nasib baik ok.... =D
pulau-pulau..

sungguh cantik pulau ituu =D

 wah syurga duniakah?

 pulau itu lagi?....sangat cantik tuuu...terngia2 lagu Amelina
*pasir putih tepi pantai...ombak saling berkejaran...lalalalalal*

 mcm pic dalam majalah jer...tp ni original tau!


 cantik jer pic ni...i likee beb...lawa + tenang + saujana mata memandang tuh...


Uols tahu ke tempat tu kat mana? tahu kan?...hihihihi

Bieee, nanti bawa me gi sana yer...k *wink*Wink*


Its Ur Convokesyen Cik Yatie (21.10.2010)

Salam uols...hari ni me x keje coz makcik me dtg rumah nak berkonvo, pagi2 (x brapa pagilah) kitorang dah kuar rumah gi buat rebonding rambut dulu (bukan me tau)...kemudian br berfotoshoot...heheheee.

Anyway Tahniah yer Cik Yatie atas Konvokesyen (sijil medical for nursing, ntah me pun x tau pebende ke namanyer. =P)

Tgkler org yg x brapa pro amik pic tu...buat cuci2 mata uols jer, (pic me tu my cousin yg amik, sempat gak perturunkan ilmu yg x seberapa tuh...sharing is caring =D)


my cousin yaya a.k.a my model n my mangsa =P
























convocation's gurl..my untie

my untie with her fren a.k.a the best student!! Kak Ee..congrate yaa

yeayy...jerih + Perih + penat + lelah ku berbaloi2...









chik yatie, mak ngah n yaya





tq yer yaya...me suka pic ni coz mcm chantek =P
Uols tahu kan kat mana.=D
igt dlm mag jer bleh tgk, akhirnye me pun dpt capture gak...ahaksss


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!