Wednesday, June 30, 2010

Hadiah Dah Sampai!!..Yeayy

Salam semua...

Emm petang td epi sangat.. senyum sampai ke telinga bila balik dr ambil wuduk nak solat asar coz aku nampak parcel hadiah myHorizon dah sampai.. :D
Dengan rakus aku buka lah ia...jeng..jeng...n this is da items inside


ni la barang2 yg aii menang...hehehee

Organizer dah tepon 2 weeks ago, tp br hari ni dapat..huhuuu..sukee aiii

(amik dr blog mamazharfan,sori yer kak coz x dpt nak buka page dia la) nama aii yg no 24..tu


By the way for Beba..ni hadiah yg i terima dari u...cantik n terima kasihh yer..n sorii lambat upload..dah pakai pun gelangnyaa..muat2 jer coz tgn aii ni beso!! :D :P


gelang menang GA dari blog pn Beba Anas... ;P
tq yaa

*laju jer update  n pendek jer coz hubie nak pakai laptop. :( 
 terganggu tau...*

Naper aku tak ngantuk?

salam, good morning! ( huhuhu 1.25am)

hubie dah lena di ulit intan (apa mimpi agaknya tuh?) tapi mata aku still x ngantuk sgt, naya ni sok jgn terrsenguk2 kat opis dahla yer. :D

baru lepas habis baca novel 'Isteri aku tomboy?' terbitan Karnadya, ok gak best buku tuh, aku amat hepi coz dah lama x berkesempatan bc novel, tp malam ni berjaya. ada sebuah lg yg blum dibaca...huhuhu x sabo nak bc, tp kna tunggu gak.

hr ni dah 2 hr x masa aka dapur x b'asap coz rezki dtg b' golek, siap bleh bg jiran tetangga lg, syukur Alhamdulillah...sampaikan anak jiran tu siap ckp 'hari2 ada mknan' ;D ( tu yg untung jd jiran aku) tp dah jiran lak yg tu jer ade. hihihii

mata jom laa tdo zzzz

Tuesday, June 29, 2010

KEK LAPIS TIME!

KEK LAPIS SELAMAH SARAWAK @ KLSS

Tidak perlu terbang jauh untuk menikmati keaslian cebisan kek lapis Sarawak. Nah!!! Pelbagai jenis Home Made kek lapis Sarawak disediakan khas terus ke rumah anda!!! Adunan sempurna menggunakan butter berkualiti tinggi menjadikan pengalaman anda ketika menikmati kek ini tidak akan dilupakan. Rasanya yang enak dan lembab sedap di makan apabila di hidangkan.
Kek ini mudah dipelpagaikan kegunaanya seperti hadiah untuk tetamu ketika meraikan majlis perkahwinan, majlis cukur jambul cahaya mata, majlis aqiqah, hadiah korporat, majlis hari jadi insan tersayang dan apa saja yang anda idamkan, Perkhidmatan kami meliputi: bungkusan hadiah majlis istimewa, penghantaran terus ke rumah @ pejabat anda (putrajaya only)
Berat kek lapis kami bagi 8x8 melebihi 1kg...

Apa tunggu lagi hubungi cik Asfieda di talian 016-3165209 @ asfieda_1313@yahoo.com untuk tempahan. (tempahan hendaklah dibuat 4-5 hari sebelum event)

Bagi tempahan untuk hari raya - tempahan dibuka sehingga 15 Ogos sahaja!! 










 Kek Lapis Cadbury
8x8" = RM110 - mengandungi 125 keping coklat cadbury mini
8x4"= RM55 - mengandungi 60 keping coklat cadbury mini

8x8"= RM 85   9x9= RM100
9x4=Rm45
8x4= Rm40



kek berperisa nescafe/ horlick dan seri kaya
8x8 = RM 80
8x4= RM40

 Idola layer kek - well mixed with milo, cooking choc, horlick, seri kaya
8x8=Rm110
8x4=RM50


almond layered..
baked with almond, fresh milk and seri kaya
8x8=RM90

8x4=45



Philadelphia Cream Cheese layered

well baked with philadelphia cheese

8'x8'=RM100

8x4= RM50




Siced of Cheese Biscuit Layered Cakes

A well blended with Philadelhia Cream Cheese, Kerrygold Butter, Caschew nut and cheese biscuit crumb...
it is layered with with parmesan cheese
8x8=RM100
8x4=RM50



Parmesan Cheese Cake
size 8x4 = RM65
8x8=RM130

Well blended with cream cheese...layered with parmesan cheese and biscuit
you can feel many flavors of cheese of it!!!!


chocolate peppermint layered
well blended with a high quality of butter, van houten chocolate and peppermint flavored..


8x8 =RM90

8x4=RM45


masam manis layered
well blended with merrie biscuit, seri kaya and high quality of butter


8x8=rm90

8x4=rm45


Irish Cheese cake 
8x8= RM 95 free 8x4" 
(kira buy 1 free 1 laa)

kek yang dibaluti pure cream cheese ini amat enak dan sesuai untuk majlis hari jadi anda, anak, mahupun teman tersayang...Parutan cheese dan candy berwarna warni di atas permukaan kek ini pasti membuat anda anak anda tertarik untuk menikmatinya!!! 

Friday, June 18, 2010

Anak..alangkah gembiranya hati *wink*

Salam... 
Ntah tetiba je rasa bahagia jika ada anak sebagai pelengkap hidup (kita manusia ni x penah lah hidup rasa lengkap kan, dulu masa blum kawin, kata kalau kawin suami/isteri pelengkap kita, dah kawin nak pulak anak sebagai pelengkap, so dah anak nak cucu pulak...apadaa bilaa mau cukup?)

Bagi sapa yang blum ada anak (macam aku ni) tentunya kehidupan kamu mencabarkan...dengan kerenah dan kata2 dari orang sekeliling, mertua, keluarga sendiri serta sahabat handai. Kalau dapat orang2 yang memahmi situasi kita tentu tak jadi hal, tapi kalu yang x faham situasi tentunya menyakitkan hati dan mencabar iman kan. 

Tambah pula bagi pasangan  yang dah lama kawin..(nak kongsi kisah benar supaya jadi teladan) Adalah seorang Hamba Allah yang bleh kira rapat dengan aku, dah lebih kurang 14 tahun kawin dan tiada anak, derang pun pakat2 amik anak angkat 3 tahun lepas. Si isteri memang ada masalah senggugut cicak (senggugut teruk tiap kali datang bulan..sampai demam2 n adakala x bleh bangun sebab terlalu sakit. Si suami pun ada angin pasang) 

Ntah apa yang rasuk laki dia pun x tau la...tetiba tahun lepas nak kawin lain dengan alasan nak anak, walhal sebelum ni derang punya loving couple...ayang anje. Yang sedih tu bila dah kawin baru si suami duduk dengan isteri baru kat Raub, tinggallah si isteri tua dengan anaknya dekat Kuantan, balik 2 minggu sekali. Isteri muda ni dahla nama pun isteri muda umur pun baru 20an...makin lama makin tunjuk belang..konon dulu alim kucing sekarang macam rimau..si isteri tua ni x kisah suami dia nak kawin lain, dia redha n restu tapi sayangnya isteri muda buat perangai dan paling menyakitkan hati, dia pulak memburuk2kan isteri tua pada jiran tetangga n rakan2 pejabat suami dia, kata dia slalu kena marah dengan isteri tua, kena tengking la apa la..ada ke patut. walhal isteri tua tu telefon dia pun x pernah. dah la dia yang rampas suami orang tu, dia pula burukkan isteri tua tu. 
(ish..ishh..ishh tak patut.. ehh ni entri anak ke madu?) 

Dan yang paling ketara (berbalik pada entri kat atas) dah dekat setahun suami tu kawin lain...bini muda pun x pregnant juga (yerla kalu si suami tu betul2 normal n sihat, tentu la kawin x lama si bini muda bleh ngandung. Tak gitu doc faryn?)...moral off da story..siapa yang ada masalah?

Kalu rasa perlu berubat..pergilah berubat. Aku banyak baca kat dalam artikel, ada kalanya pasangan ni diorang tak mahu pergi berubat, baik suami atau isteri. Ada kekadang tu si isteri jer yang nak pergi jumpa doktor, tapi suami ego dan x nak pergi berjumpa..alasannya diorang subur isteri yang tak subur...Ishh..isshh tak patut..

Kesimpulannya walau kita x ada anak..tumpanglah kegembiraan orang2 disekeliling kita yang ada anak tu...jadikan anak2 diorang tu sebagai anak angkat kita...heheheheheee

*MACAM AKU NI.. :D*
 

ni lah anak orang yang aku tumpang manja2...hehehee
(Aisyah Nur Umairah - 3 bulan)

MY NIECE

 kecik-kecik dah pandai tgk kamera yer *wink*

pandai ketawa dah manja sayang yer....pujaan hati atuk yer

ni lah ibu dia...pink color tuh....


HEHEEEE...kalu ada baby contest bleh join tak? ke kira disqualified coz bukan anak sendiri? hehehehee

Malas

Salam Jumaat.

Naper aku buat tajuk entri tu? Ntah aku pun tak tahu nape. Yang pasti minggu kebelakangan ni memang terasa kemalasan tahap gaban la. (Tak baik kan malas2 Allah tak suka orang yang malas). Badan rasa tak bermaya n letih jer...umah pulak aku kemas ala kadar jer jangan bagi bersepah. (Eee..teruknya perangai! Kesian somi dia kan. :P)

Sebut pasal malas ni bukan takat untuk kemas rumah, tp nak update belog ni pun malas....hari2 aku hanya buka belog2 kawan2 aku jer...baca n3 baru yang diorang buat..contoh doc fryn, kak suzie etc (sekadar menyebut satu dua nama jer, yg x ada tu jgn kecik ati, aku baca gak belog2 korang :D ) rajin tu diorang update..nak2 mcm doc faryn tu. Doktor kan org tau sibuk jer slalu, tp doc faryn ni dalam sibuk2 bz pun sempat juga update tu...tu tandanya dia ada kemahuan n x malas...( doc faryn ni n3 utk u ker? konpius la...hahahaa)

Aku dulu masa tgh muda2 (sekrang tua ngat ke?) rajin menulis, tulis novel, tulis puisi tulis diari..tp sekarang ni x tau la nape. Balik rumah jer rasa penat. (ni kena amik vitamin ni..vitamin apa yer? A, B, C? any suggestion? ) Kesian la kat rumah tu x diendah kan..orang rumah? hahahaaa ...*wink* *wink*

Ehh syyyuuuhhh syyyuuuhhh...gi jejauh la MALAS...jangan duk kat aku ni lelama...terbang ke tpt lain pulak..huhuhuhuuu

Wednesday, June 16, 2010

Aku Rindu Kamu *wink*

Fuh..fuhhfuhh Salam semua. Moga sihat n ceria selalu.
Ehmm berhabuk rupanya belog aku ni, lamanyer x update dek kerana kemalasan tahap gaban. Boom kebaboom (kasi boom itu malas). Rasanya banyak cerita nak share ngan korang semua. haah korang la yang rajin ziarah blog akak ni. Memang arr belog aii ni tak seberapa, x ada apa yang menarik,tertarik n kebabom sangat pun untuk di dijengah. *cehhh ayat majuk lak :p *


Sepanjang minggu yang lalu memacam sweet sour memori yang aku lalui antaranya;

1. Konvokesyen ku. Setelah berhempas pulas di dera n di ragging *demi untuk kijaku* akhirnya aku lulus juga. X kisah arr no brapa aku nyer kedudukan janji aku lulus. Gembira dapat berjumpa kengkawan yang seangkatan denganku. Tp aku x adalah rasa happy sangat pun nak konvo tu, biasa jer, x ada feeling langsung x mcm konvo masa dapat ijazah dulu. (nape ek?? N bukan aku sorang yang berperasaan begitu, ramai jer rakan-rakan yang lain mengalami sindrom yg sama) Yang best tu ma parents pun ada sama meraikan kejayaanku terutama abah yang memang teruja. Abah yang beriya-iya nak datang tgk aku konvo, siap apply cuti awal dgrnye. Tima kasih abah!! Enchik Abang? Mestila ada mana bleh tolak tepi. :P

*pictures x leh update lg..due tu usb problem*



Sunday, June 6, 2010

dup dap dup ~~~~~ http://heartbeat.my/blog-for-gifts.asp





Ni aku ambil dari web dia ...syarat2 nya..(maaf la bahasa inggeris la..harap2 faham yer tp aku cuba terjemahkan)
Do you own a blog? Do you want a FREE DIY Photo gifts?
Anda ada blog? Mahukan Hadiah Gambar Buat Sendiri Secara Percuma?
If the answer is YES, just blog about HeartBeat.my TODAY, and we will FREE you a
Photo Color Mug X 2pcs worth RM50 OR Both sided Printing Photo Tee worth RM45
printed with your own photos. Interested?
(Jika YA, hanya tulis mengenai Heartbeat.my hari ini, dan kami akan beri anda Mug Gambar Bewarna Percuma sebanyak 2 unit yang bernilai RM50 atau Photo Tee Bercetak depan belakang bernilai RM45 yang dicetak gambar anda. Berminat?)
Terms & Condition apply:
Syarat & peraturan:

- Your blog must be an active blog (at least FIVE posts at month and at least 6 months old)
(blog anda mestilah aktif (sekurang-kurangnya 5 post sebulan dan blog berusia 6 bulan dan ke atas)

- Word count must be more than 400 words
(mesti lebih dari 400 patah perkataan)

- Must insert at least TWO photos either from our websites or created by yourself
(mesti letak paling kurang 2 keping gambar dari website kami atau rekaan anda sendiri)
- Must insert a link to http://heartbeat.my/
(mesti letak link http://heartbeat.my)

- English, Malay or Chinese Languages only
(B.Inggeris, Melayu @ China sahaja)

How to send us your review?
(Bagaimana untuk hantar kepada kami review anda?)

1. Write your post with at least 400 words
(tulis post anda paling kurang 400 patah perkataan)

2. Insert at least TWO picture
(Letak paling kurang 2 gambar)

3. Save in Ms Word format,
(Simpan di format MS Word)

4. Email to order@heartbeat.my
(Email ke order@heartbeat.my)

We will review your post and revert to you in 24 hours.
(Kami akan melihat post anda dan maklum kepada anda dalam tempoh 24 jam)
Apakebendenyer heartbeat.my ni?









Heartbeat.my ni ianya sebuah website yg menyediakan hadiah2 @ sauveniour yang unik dan special made kepada pengguna2 laman web yg mmg x suka nak gi cari kat kedai dan hanya suka duk usha depan computer.(mcm aku ni)..itulah kelebihan internet ni


Company ni dah tertubuh pada tahun 2006 lg dah dan sekrang ni tgh expand biz dia ke utara dan selatan tanahair ni. Agaknya sebelum ni hanya org kat lembah klang jer yg dapat beli hadiah2 special made ni.(mana aci org kat utara dan selatan nak rasa jugak kan.)



Apa yang menarik tentang heartbeat.my ni?


Ishh macam2 ada (bunyi dalam nada pakcik astro)..korang bleh pilih jer korang nak apa, antaranya;






korang bleh print gambar korang pada barang2 kristal


buat anak2..bleh printkan gambo pada puzzle..(best apa..muka anak2 @ famili pada puzzle pastu main cantum2..kelas gitu)






yang best tu bleh print pic kita kat mug tau...@ pic org2 tersayang...kelass gitu..bila minum igt si dia jer kan. ;D



yang palingg beshh tu bleh print pic dekat bantal tuuu..eeee suke-suke...boleh bawa tido tiap2 malam beb


dan ni ialah fotokad..boleh buat koleksi sendiri...sukeee


Tu sedikit sebanyak yg aku amik kat page tu...ehh ada lagi laa yg x ada dlm pic tu antara lain - t.shirt,ceramic tile, cosmetic mirror, mini tee,button badge, sticker kereta, rantai kunci, coaster dan lain-lain lagi.

Emm yang mana satu pilihan aku ekk?


Setelah dilihat cenderamata yang ada kat page tu...akhirnya aku jumpe benda ni yang paling mengujakan....taaraaa








dan ini!!.. harganya RM59.00
Jadi korang, apa yg tengok jer..tak nak ker? aku dah jumpa barang kegemaran aku, korang tak nak ker? jom gi ke http://heartbeat.my/ tau... mama qies tak nak order utk qies ker?

Saturday, June 5, 2010

LAGENDA BUDAK SETAN @ LBS

Salam sume.....perghhh lama nyer x up date blog la...bukan apa minggu sengsara la dis week..memacam perkara...

1. Sakit gigi geraham yg amat tidak menyenangkan atas bawah pulak tu..so mood really up side down. Buka blog2 kengkawan jer baca. Blog sendiri malas. So smalam penderitaan pertama berakhir..cabut gigi geraham bongsu atas!! Kalu tak kena wat surgery gigi geraham bongsu bawah..buat lak kat klinik swasta..bila doc cute tu sebut rege terus sentap aku tau..makk aii RM 500 tuh...telan air liur jap...nak sakit ke nak sayang duit? Aku pilih sayang duit!!! hahahaha.... Doc Hafizah Kua bleh tlg wat tak kat Klinik Gigi Kluang?? Heheeheheeee.. Bila pk nak wat kat klinik k'jaan aku pk 2x, yer arr x ada pengalaman pun wat surgery lg, tp dgr ceta org2 yg penah...kalu kat klinik kerajaan sakit ooo...mana x nyer k'jaan bayo.. kalu swasta..kita bayoo mesti wat terbaeekk punya... Ntahla..since sakit dah kurang aku x mo buat surgery, masih difikirkan...huhuhuhuuu

2. Kerja yang tertangguh kena siapkan, so otak mmg malas nak pk benda lain. 

3. Kat opis mmg x update blog k...rete kerajaan..so dont play2..x mo tanggung kat akhirat..(cehh mcm alim) Idak ler..mcm yg aku slalu ckp, yg bleh elak atau kurangkan tu...elakkanlah... guna laptop sendiri la kalu nak update kat opis gak.. ada masa ker?

So tu baru introduction ni da real story for today k.

LAGENDA BUDAK SETAN!!!!

EEEEE MCM HAMPASSSS...NOVEL LAGI TERBAIK LAAA!!! 
(AKU GERAM YG TAHAP GABAN NI... BERTUKAR!!!) :P
KORANG YG MMG MEMBACA NOVEL TU MESTI ASSUME CERITA DIA SEBIJIK  SAMA CAM NOVEL KAN...ITU LAH YG AKU BAYANGKAN...MMG CERITA TU ZAMAN SEKARANG TP KALU DIADAPTASI MCM DLM NOVEL MESTI BESTTT SGT... DLM NOVEL DERANG (KASYAH & AYU) BERCINTA TIME HIGH SKOOL..PASTU SAMB BLAJA KAT OVERSEA, AYU KENA BALIK MESIA KAWIN NGAN AZMI. THEN KENA DERA SAMPAI CEDERA N WAT PLASTIK SURGERY, BERTUKAR JADI EMILIA...

TP YG FILEM NTAH MCM NER DIA GARAP AKU PUN X TAU..BAK KATA MEMBER AKU ..X SEMPAT NAK FEEL, PLOT CETA DIA MELOMPAT2 DARI SATU BABAK KE SATU BABAK X ADA KESINAMBUNGAN....DAH TU TIME AYU BERTUKAR JD EMILIA TU NAMPAK X RELEVEN COZ ALA2 CINTA HINDUSTAN X JADI (SAME GOES TO PLOT KATERINA JUMPA KASYAH) ADE KE CEPAT SGT DIA NAK REVEAL YG DIA TU AYU? ADA KE LOGIK? WATAK FAZURA DAH BAGUS TP ADA BABAK YG MCM X RELEVAN N X FEEL LA..

EEEEEE... TENSIONNNYAAA!!!! DAH LA SMALAM AKU MOODY 1 PTG COZ IGT DPT LA TGK AWAL2 KAN..NAK JD ORG TERAWAL TGK...TP ADA HIKMAH RUPANYA!!...AKU BAYANGKAN DERANG BERCINTA CINTUN KAT OVERSEA...DAN GARAPAN YG LEBIH MENARIK...NI X PENUH DENGAN KE SOSIALAN!!! PELUK, PANGKU N YG SEWAKTU DENGANNYA YG DLM NOVEL X ADA. WATAK SAFI GENG2 KASYAH PUN X BERKEMBANG..MATI MCM TU JERRR

BABAK YG AKU BAYANGKAN ANTARANYA  ADA BABAK KASYAH PANGKU ANAK DIA NAIK LRT BAWA JENJALAN MENGIMBAU KENANGAN DIA NGAN AYU N JUMPA KATERINA DLM LRT (ANGAN2 AKU JER, TP FILEM X BUAT PUN!!!) 

AKU HARAP SGT SUPAYA EN AHADIAT AKASHAH BUAT GARAPAN SMULA IKUT LA NOVEL YANG SEDIA ADA (WALAUPUN MUNGKIN AMIK MASA LAMA KALU WAT FILEM X PERLA BIO JADI CAM FILEM HINDUSTAN PUN) SAYA RASA PEMINAT2 NOVEL AKAN LEBIH ENJOY N HAPPY

TP NEWAY KREDIT LA PADA AHADIAT SETELAH 25 THN IMPIANNYA TERLAKSANA..OH YAA NOVEL LBS PUN MCM GORENG PISANG PANAS TUHH...BAGUS22 KITA TOLONG LA EN AHADIAT DEVELOP LIFE DIA SMULA ATAS APA YG TERJADI...(ARITUH ADA BC ARTIKEL DIA, SIAN SGT N SIMPATI ATAS DUGAAN YG MENIMPA DIA) MUNGKIN THIS TIME FOR HIM TO DEVELOP HIS LIFE AGAIN N ESTABLISH HIS NAME AS NOVELIST...NOVEL2 DIAYG LAIN PUN BUKAN MAIN BYK KAT  MPH ALAMANDA, CUMA LBS JE DAH SOLD OUT (SIAP PESAN NGAN MY SIS SUH BAWAK NOVEL DR KLUANG DTG SINI..NAK BC SMULA..COZ NOVEL LG BESAR IMAGINASI YG AKU BLEH CIPTA...HEHEHEHEEE)

HARAPAN AKU LAH...KALULAH RASHID SIBIR YG ARAH MESTI BEST LAGI N EN AHADIAT TULIS SKRIP IKUT NOVEL N GAMBARAN PENGARAH TU SAMA CAM NOVEL MESTI LG BESTTTTT N MELETOPP PUNYAAA. X KISAH LA KALU CETA TU AKAN JD PANJANG SAMPAI 3 JAM MCM PILEM HINDUSTAN. BARU ADA FEEL.

NASIHAT AKU PADA SESAPA YG BELUM TGK N NAK TGK - JGN LETAK HARAPAN SETINGGI GUNUNG ATAU SETINGGI IMAGINASI KORANG MCM BACA NOVEL... X SAMA K. TGK JER BLEH FEEL KOSONG

*n3 ni aku luahkan rasa kecewa terhadap filem tersebut walaupun pelakon2 nya berjaya menjiwai esp farid, que,fazura tp x puas la tgk n aku sakit mata coz byk adegan2 yg Terlalu SOSIAL..*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Saat Kasih Bersemi

Daisypath Anniversary tickers

The Best Place To Purchase Gift!!